ΑΘΗΝΑ
17:34
|
23.04.2024
Η τομεάρχης Πολιτισμού ΣΥΡΙΑ αναρωτιέται αν θα επιβληθεί πρόστιμο στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην αξιωματική αντιπολίτευση η φωτογράφιση του αναπληρωτού υπουργού Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη πάνω στα αρχαία μάρμαρα του βράχου της Ακρόπολης με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης (9 Μαΐου).

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου, σχολίασε ότι η εν λόγω φωτογράφιση, η οποία έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είναι ένα περίτρανο δείγμα σεβασμού και πολιτισμού των “Αρίστων” απέναντι στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Απηύθυνε επίσης ερώτημα προς την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη εάν επιτρέπεται στον οποιοδήποτε πολίτη να φωτογραφίζεται πατώντας πάνω στα μάρμαρα ή θα επιβληθεί άμεσα πρόστιμο προς παραδειγματισμό στον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών. “Το ερώτημα, αν και ρητορικό (γνωρίζουμε την απάντηση της κ. Μενδώνη), δεν θα μείνει αναπάντητο από τους πολίτες αυτής της χώρας”, δήλωσε η κ. Αναγνωστοπούλου. 

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, από την πλευρά τους, απέδωσε τον θόρυβο σε fake news, προκαλώντας νέες αντιδράσεις από τους χρήστες των social media που “βομβάρδισαν” την ανάρτησή του με φωτογραφίες από το σημείο της φωτογράφισης.

Το θέμα ανέδειξε εκ μέρους ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης.

Ο Μ. Βαρβιτσιώτης φωτογραφίζεται εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση την ημέρα της Ευρώπης, πατώντας επάνω στα αρχαία…

Posted by Alexandros Nikolaidis on Monday, May 10, 2021

Η δήλωση της Σίας Αναγνωστοπούλου: 

Περίτρανο δείγμα σεβασμού και πολιτισμού των ‘Αρίστων’ απέναντι στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης. Ο κ. Βαρβιτσιώτης απέφυγε την τσιμεντόστρωση και προτίμησε ένα αρχαιολογικό μέλος του αρχαιολογικού χώρου. Η πολιτιστική κληρονομιά θεωρείται πια ιδιοκτησία των «Αρίστων» της ΝΔ.

Ερώτημα προς την Υπουργό Πολιτισμού: Επιτρέπεται στον οποιοδήποτε πολίτη να φωτογραφίζεται πατώντας πάνω στα μάρμαρα ή θα επιβληθεί άμεσα πρόστιμο προς παραδειγματισμό στον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών; Το ερώτημα, αν και ρητορικό (γνωρίζουμε την απάντηση της κ. Μενδώνη), δεν θα μείνει αναπάντητο από τους πολίτες αυτής της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το υπερπλεόνασμα ήρθε από τη φοροληστεία και την ακρίβεια, λέει το ΚΚΕ

Αισιοδοξία ΣΕΒ για τις προοπτικές της βιομηχανίας στο μέλλον

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης

ΠΑΣΟΚ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ν.Δ. να πάψει να παριστάνει το θύμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα