ΑΘΗΝΑ
23:42
|
26.04.2024
Επίθεση από 10 τουρκικά αλιευτικά δέχθηκε σήμερα ιταλικό ψαράδικο σκάφος ανοικτά της Συρίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αίσθηση προκαλεί εντός και εκτός Ιταλίας το σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica σχετικά με την επίθεση και την απόπειρα εμβολισμού του ιταλικού αλιευτικού σκάφους “Μικέλε Τζακαλόνε”από τουρκικά ψαράδικα ανοικτά της Συρίας και βορειοανατολικά της Κύπρου.

Η επίθεση, κατά τις πληροφορίες της εφημερίδας, φέρεται πως έγινε σήμερα το πρωί μετά από πορεία που είχε ξεκινήσει το σκάφος από την Σικελία διανύοντας προηγουμένως απόσταση ανοικτά της Βεγγάζης ψαρεύοντας κόκκινες γαρίδες.

Ανοικτά της Συρίας το σκάφος δέχθηκε επίθεση από περίπου 10 τουρκικά ψαροκάικα που άρχισαν να ρίχνουν πέτρες και στη συνέχεια…πυρά για να αναγκάσουν τον καπετάνιο να αλλάξει πορεία!

Στην περιοχή φαίνεται πως μετέβη ελικόπτερο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.

Άλλες πληροφορίες δεν έγιναν γνωστές, πέραν του ότι το ίδιο ιταλικό αλιευτικό είχε δεχθεί και πάλι επίθεση από τουρκικά αλιευτικά ανοικτά της Βεγγάζης στη Λιβύη στις 3 Μάη.

Σε κάθε περίπτωση, το περιστατικό αναμένεται να προσθέσει περαιτέρω ένταση στις ήδη τεταμένες, ανταγωνιστικές σχέσεις μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας στην ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα