ΑΘΗΝΑ
10:16
|
30.03.2023
Καταδίκη της Χαμάς, στήριξη του Ισραήλ και δέσμευση για λύση στην βάση της λύσης των δύο κρατών περιλάμβανε η ενημέρωση Τύπου από την Τζεν Ψάκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε απόψε τις συνεχιζόμενες επιθέσεις της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων εναντίον στόχων στο ισραηλινό έδαφος, τονίζοντας ότι το Ισραήλ έχει το νόμιμο δικαίωμα στην αυτοάμυνα και υπογραμμίζοντας παράλληλα πως εξακολουθεί να στηρίζει τη λύση των δύο κρατών στο Μεσανατολικό.

Αναφερόμενη στις προσπάθειες του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν για αποκλιμάκωση της έντασης, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, δήλωσε συγκεκριμένα πως ο ηγέτης των ΗΠΑ «ενημερώνεται σε καθημερινή βάση και έδωσε εντολή στην ομάδα των συνεργατών του να εμπλακεί σε συζητήσεις με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους αξιωματούχους αλλά και ηγέτες χωρών της Μέσης Ανατολής εκπέμποντας ξεκάθαρα την ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης».

Συνεχίζοντας η Τζεν Ψάκι δήλωσε ότι «οι ΗΠΑ στηρίζουν την ασφάλεια του Ισραήλ και το νόμιμο δικαίωμά του στην αυτοάμυνα, ενώ καταδίκασε τις επιθέσεις της της Χαμάς και άλλων παλαιστινιακών οργανώσεων τις οποίες χαρακτήρισε ως τρομοκρατικές». «Καταδικάζουμε τον εξτρεμισμό που επιβάλλεται με τη βία και στις δύο κοινότητες» πρόσθεσε.

«Η Ιερουσαλήμ, μια πόλη τόσο σημαντική για τους πιστούς όλου του κόσμου, πρέπει να είναι ένας τόπος συνύπαρξης», είπε ακόμη η κ. Ψάκι. «Ο Πρόεδρος θα συνεχίσει να συνεργάζεται με Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους για την εξεύρεση λύσης στην βάση της λύσης των δύο κρατών» κατέληξε η η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

Πηγές: CNBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ιστορική απόφαση του ΟΗΕ για την κλιματική δικαιοσύνη

Πράσινο φως για την πρόταση μομφής εναντίον του Γκιγιέρμο Λάσο

Με πρόστιμο 12.000 ευρώ απειλείται Γαλλίδα που προσέβαλε τον Μακρόν στο Facebook

Νότια Κορέα: Παραμένει ο κίνδυνος από τη Φουκουσίμα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα