ΑΘΗΝΑ
02:07
|
04.05.2024
Συνελήφθη 19χρονος ως ύποπτος για την επίθεση. Νεκρά επτά 14χρονα παιδιά, 4 αγόρια και δύο κορίτσια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντεκα νεκροί νεκροί και είκοσι τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής αιματηρός απολογισμός από την ένοπλη επίθεση που φέρεται να εξαπέλυσε νεαρός 19 χρονος σπουδαστής κολλεγίου, σε σχολείο της πόλης Καζάν της Δημοκρατίας του Ταταρστάν, σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία.

Ο 19χρονος, Ιλνάζ Γκαλιαβίεφ συνελήφθη από τις αρχές ως ύποπτος για την αιματηρή επίθεση.

“Σήμερα θα σκοτώσω μεγάλη ποσότητα βιο-απορριμμάτων και θα αυτοκτονήσω”, έγραψε σε ανάρτησή του στο Instagram, ο 19χρονος πριν την πολύνεκρη επίθεση. Στη μάσκα του που φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία γράφει “Θεός”. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης ανέφερε στις αρχές ότι μισεί τους πάντες και ότι ήθελε να αποδείξει σε όλους ότι είναι “Θεός”.

Ο Ιλνάζ Γκαλιαβίεφ φαίρεται ότι εισέβαλε στο σχολείο με αυτόματο όπλο και άρχισε να πυροβολεί κατά πάντων.

Oι επίσημες ανακοινώσεις μιλούν για 8 νεκρούς, μεταξύ των οποίων επτά 14χρονα παιδιά της 8ης τάξης, 4 αγόρια και 3 κορίτσια όπως και για μία δασκάλα.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών δύο μαθήτριες σκοτώθηκαν πέφτοντας από τα παράθυρα της τάξης τους για να σωθούν. Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνονται μαθητές να εγκαταλείπουν το σχολείο τους πέφτοντας από τα παράθυρα.

Ωστόσο, το πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι επιμένει ότι οι νεκροί της ένοπλης επίθεσης ανέρχονται σε 11. Νωρίτερα το κρατικό πρακτορείο είχε ανακοινώσει ότι ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται μία καθαρίστρια, ο φύλακας του σχολείου και μία δασκάλα. Τα υπόλοιπα θύματα είναι όλα παιδιά.

Το σχολείο εκκενώθηκε, ενώ νωρίτερα είχε σημειωθεί και έκρηξη στο σχολικό κτήριο.

Ο επικεφαλής της Δημοκρατίας του Ταταρστάν, Ρουστάμ Μινιχάνοφ, ανέφερε ότι δεν υπήρξε άλλος συνεργάτης στην αιματηρή επίθεση και κήρυξε την αυριανή μέρα ως ημέρα εθνικού πένθους στο Ταταρστάν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, διαψεύδεται οριστικά η ύπαρξη δεύτερης επίθεσης σε άλλο σχολείο της περιοχής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα