ΑΘΗΝΑ
16:27
|
23.04.2024
Βασική προϋπόθεση είναι τα κρούσματα να μην ξεπερνούν τη βδομάδα τα 100 ανά 100.000 κατοίκους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εάν ο δείκτης θετικότητας παραμείνει σταθερά κάτω από το 100 τις επόμενες μέρες, τότε οι Βερολινέζοι θα μπορούν να ξεχυθούν από τις 23 Μή σε μπαρ και καφέ γιορτάζοντας για τα καλά…την Πεντηκοστή Καθολικών και Προτεσταντών.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης του κρατιδίου του Βερολίνου, Μίχαελ Μιούλερ, το σχέδιο αυτό έχει την έγκριση της γερουσίας, αλλά συνοδεύεται και από ορισμένες άλλες προϋποθέσεις.

Πρώτα από όλα, οι θαμώνες υπαίθριων καφέ και εστιατορίων θα πρέπει να διαθέτουν πρόσφατο αρνητικό διαγνωστικό τεστ κορονοϊού, ώστε να έχουν τα ίδια δικαιώματα με τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα και με αυτά που έχουν αναρρώσει.

Τα πρώτα βήματα ανοίγματος την Πεντηκοστή θα πρέπει να συμφωνηθούν ωστόσο σε συνεννόηση με το κρατίδιο του Βρανδεμβούργου (το οποίο περιβάλλει την γερμανική πρωτεύουσα).

«Η περίοδος λειτουργίας των ανοικτών κολυμβητηρίων θα μπορούσε να ξεκινήσει στο Βερολίνο λίγο πριν από την Πεντηκοστή, εάν ο δείκτης θετικότητας 7 ημερών είναι σταθερά κάτω από 100. Το άνοιγμα της παραλίας (ποταμών και λιμνών) καθώς επίσης των ανοικτών κολυμβητηρίων έχει προγραμματιστεί για τις 21 Μαΐου, δηλαδή την Παρασκευή πριν από την Πεντηκοστή με την ταυτόχρονη τήρηση βέβαια των κανόνων προστασίας.

Και άλλες αυστηρές προϋποθέσεις

Επίσης, θα είναι και πάλι δυνατές οι περιηγήσεις στο Βερολίνο, όπως και οι εκδρομές με πλοία για τουριστικούς σκοπούς, μόνον κατόπιν ραντεβού και με αρνητικό διαγνωστικό τεστ.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα ομοσπονδιακό νόμο, ισχύει επίσης και στο Βερολίνο ο κανόνας του ορίου των 100 νέων κρουσμάτων κορονοϊού την εβδομάδα ανά 100.000 (με πέντε εργάσιμες ημέρες στη σειρά) για να επιτραπεί η χαλάρωση των μέτρων.

Τη Δευτέρα, πάντως, ο δείκτης θετικότητας ήταν ακόμα πάνω από το 100, ενώ σήμερα ήταν 93,7.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης

ΠΑΣΟΚ για έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ν.Δ. να πάψει να παριστάνει το θύμα

Κόντρα Μασκ-Αλμπανίζι: «Νομίζει ότι είναι υπεράνω του νόμου»

Νέα Αριστερά για τη φωτιά στη Σούδα: Η κυβέρνηση δεν μαθαίνει από τις αποτυχίες της

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα