ΑΘΗΝΑ
11:07
|
30.03.2023
"Περιμέναμε από την Ελλάδα «το λίκνο της δημοκρατίας» μια υποστηρικτική δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της, για τους Παλαιστινίους που διαμαρτύρονταν ειρηνικά"...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έντονο προβληματισμό και βαθιά ανησυχία για την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών εξέφρασε το απόγευμα ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα, Μαρουάν Τουμπάσι.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες εξέφρασε, ως γνωστόν, “έντονη ανησυχία” για τις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις “εναντίον αμάχου πληθυσμού στο Ισραήλ” καταδικάζοντάς τες και απαιτώντας τον άμεσο τερματισμό τους. Δεν είχε να πει ούτε κουβέντα για τις επιθέσεις της αστυνομίας στο τέμενος Αλ Άκσα εν μέσω Ραμαζανιού. Ούτε καν λέξη για τις επιθέσεις Εβραίων εποίκων κατά Παλαιστίνιων κατοίκων στο Σέιχ Τζαράχ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και τις προσπάθειες διωγμού 200 οικογενειών από σπίτια που κατέχουν εδώ και γενιές που ανέβασαν το θερμόμετρο της έντασης και των προκλήσεων.

“Είμαστε προβληματισμένοι και βαθιά απογοητευμένοι από τις τελευταίες δηλώσεις του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον του παλαιστινιακού άμαχου λαού”αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Αθήνα και συνεχίζει:

“Περιμέναμε από την Ελλάδα «το λίκνο της δημοκρατίας» μια υποστηρικτική δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών της, για τους Παλαιστινίους που διαμαρτύρονταν ειρηνικά ενάντια στις απειλές εξόντωσης και τις συνεχείς επιθέσεις των ένοπλων αποίκων στην Ιερουσαλήμ καθ ‘όλη τη Μεγάλη εβδομάδα του Πάσχα και τον Μήνα του Ραμαζανιού καθώς και οι Ισραηλινές απόπειρες εθνοκάθαρσης εναντίον των Παλαιστινίων κατοίκων της γειτονιάς Sheikh Jarrah στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και των βάναυσων επιθέσεων εναντίον του λαού μας στη Γάζα.

Ο λαός μας αντιστέκεται στη βίαιη ισραηλινή κατοχή ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που έκανε ο ελληνικός λαός στη μακρά ιστορία του σύμφωνα με το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο.

Ας είμαστε σαφείς, το Ισραήλ δεν υπερασπίζεται τον εαυτό του, αλλά υπερασπίζεται την αποικιακή επεκτατική κατοχή του. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας στον αδελφό ελληνικό λαό που στέκεται πάντα δίπλα μας υπερασπιζόμενος τις αρχές της ελευθερίας, της αυτοδιάθεσης και της δημοκρατίας”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανταποκριτής της Wall Street Journal συνελήφθη στη Ρωσία για κατασκοπεία

Οι Βρετανοί έχουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην Ε.Ε. από την κυβέρνησή τους

Διαψεύδει η πρεσβεία του Ιράν κάθε εμπλοκή στην υπόθεση των Πακιστανών

Ιστορική απόφαση του ΟΗΕ για την κλιματική δικαιοσύνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα