ΑΘΗΝΑ
20:41
|
24.04.2024
Πάνω από 50 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας και τουλάχιστον έξι στο Ισραήλ από την κλιμάκωση των σφοδρών βομβαρδισμών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζονται αμείωτες οι επιθέσεις της ισραηλινής αεροπορίας και του στρατού στη Λωρίδα της Γάζας προκαλώντας από το απόγευμα της Δευτέρας ως σήμερα το θάνατο τουλάχιστον 56 ατόμων (οι περισσότεροι άμαχοι) και τον τραυματισμό πάνω από 300 άλλων.

Image

Στα θύματα των ισραηλινών επιδρομών της επιχείρησης “Φρουρός του Τείχους” συμπεριλαμβάνονται διοικητές και ανώτερα στελέχη της ισλαμικής Χαμάς, όπως ο Μπασέμ Ίσα που σκοτώθηκε σήμερα στη διάρκεια επιδρομής.

Ο θάνατος του Μπασέμ Ίσα επιβεβαιώθηκε το απόγευμα σήμερα από εκπρόσωπο της Χαμάς που ανέφερε πως σκοτώθηκε με άλλα στελέχη της οργάνωσης.

Νωρίτερα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο ηγέτης της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, είχε εμφανιστεί έτοιμος για κάθε ενδεχόμενο τονίζοντας: Η Χαμάς είναι έτοιμη αν το θέλει το Ισραήλ για κλιμάκωση των επιθέσεων. Είναι έτοιμη, επίσης, να τις σταματήσει εάν το θέλει το Ισραήλ”.

Hamas leader says group 'ready' for Israeli escalation | Gaza News | Al  Jazeera

Απέναντι στο διάγγελμα του αρχηγού της Χαμάς, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς αντέταξε κλιμάκωση της επίθεσης.

“Οι πύργοι της Γάζας πέφτουν. Τα εργοστάσια καταρρέουν.Τα τούνελ εξαφανίζονται. Οι διοικητές της Χαμάς σκοτώνονται” είπε ο Μπένι Γκαντς τονίζοντας πως οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού δεν έχουν (επί του παρόντος…) “ημερομηνία λήξης”.

Image

Δραματικές εξελίξεις στο κεντρικό Ισραήλ

Την ώρα που η Γάζα δέχεται “καταιγίδα” από εκατοντάδες ισραηλινές βόμβες και το Ισραήλ “βροχή” ρουκετών και πυραύλων από τη Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ, πόλεις του κεντρικού Ισραήλ με πολυάριθμες κοινότητες Αράβων βιώνουν ολονύχτιες συγκρούσεις ανάμεσα σε νεαρούς Άραβες, Εβραίους έποικους και δυνάμεις του στρατού.

Image

Μέσα στο τελευταίο διήμερο αναφέρθηκαν δεκάδες επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα της πόλης Λοντ, κάηκαν τρεις εβραϊκές συναγωγές και ένα μουσουλμανικό νεκροταφείο.

Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου μετέβη στο Λοντ αργά το βράδυ της Τρίτης προειδοποιώντας πως θα καταστείλει τις ταραχές και θα επιβάλλει την τάξη “με σιδερένια γροθιά”.

Στην πόλη αναπτύχθηκαν από το πρωί δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας που αποσύρθηκαν από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη της Δυτικής Όχθης.

Παρόμοιες συγκρούσεις καταγράφονται και στις πόλεις Ραχάτ και Ουμ αλ Φαχμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Άρειος Πάγος: «Πραγματικός ηγέτης των Σπαρτιατών» ο Ηλίας Κασιδιάρης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα