ΑΘΗΝΑ
23:01
|
28.05.2024
Η KO των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων απομάκρυναν τη Λίζ Τσέινι ως την Νο 3 ηγέτη τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κοινοβουλευτική ομάδα των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων απομάκρυναν τη Λίζ Τσέινι ως την Νο 3 ηγέτη τους μετά την επανειλημμένη κριτική της απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ, σε μια νέα αναταραχή στο συντηρητικό κόμμα, την οποία πολλοί συνδέουν με την επιρροή του πρώην προέδρου των ΗΠΑ στο GOP (Grand Old Party).

Η  εκστρατεία για την απομάκρυνση της κ. Τσέινι, της υψηλότερης τη τάξει Ρεπουμπλικανής γυναίκας του Κογκρέσου, και την αντικατάστασή της με πιστό υποστηρικτή του κ. Τραμπ οργανώθηκε από τον αρχηγό των μειονοτήτων της Βουλής Κέβιν Μακάρθι και τους κορυφαίους βουλευτές του. Ο Ρεπουμπλικανός της Καλιφόρνια και οι σύμμαχοί του παραπονέθηκαν ότι η διαρκής προθυμία και ετοιμότητα της κ.Τσέινι να αποκαλύπτει και να καταδαικάζει τα ψεύδη του κ. Τραμπ για τις εκλογές του 2020 ήταν μια «απόσπαση της προσοχής που εμπόδισε το κόμμα να ενοποιηθεί γύρω από ένα συνεκτικό μήνυμα για να κερδίσει ξανά το Σώμα τον επόμενο χρόνο».

«Αν θέλετε ηγέτες που θα επιτρέψουν και θα διαδώσουν τα καταστρεπτικά ψέματά του, δεν είμαι το πρόσωπό σας, έχετε πολλούς άλλους να διαλέξετε. Αυτή θα είναι η κληρονομιά τους», δήλωσε η κ. Τσέινι σε ομιλία της πριν την ψηφοφορία την οποία αρκετοί αποδοκίμασαν.

«Αλλά σας υπόσχομαι αυτό, μετά από σήμερα, θα ηγηθώ του αγώνα για την αποκατάσταση του κόμματος και του έθνους μας σε συντηρητικές αρχές, για την νίκη κατά του σοσιαλισμού, για την υπεράσπιση της δημοκρατίας μας, για να καταστήσουμε το GOP άξια και πάλι ως κόμμα του Λίνκολν» πρόσθεσε.

Η κ. Τσέινι τελείωσε τα σχόλιά της σε μια προσευχή, επικαλούμενη ένα στίχο της Βίβλου: «Θα ξέρετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει».

«Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διασφαλίσω ότι ο πρώην πρόεδρος δεν θα μπορέσει ποτέ να επανέλθει (στην προεδρία)», δήλωσε ακόμη η Αμερικανίδα βουλευτής μιλώντας σε δημοσιογράφους εξερχόμενη της αίθουσας εντός της οποίας κρίθηκε η απομάκρυνσή της.

Πηγές: NBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Αθήνα από την Κύπρο αύριο, ο εμίρης του Κατάρ

Ενδυνάμωση του ΕΣΥ ζήτησε από τη Ρόδο ο Ανδρουλάκης

Πυρά Χεζμπολάχ κατά Ισραήλ για το νέο μακελειό στη Γάζα

Δημοσκόπηση Μetron Αnalysis: Μακριά από τον στόχο η ΝΔ-Άνοδος ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα