ΑΘΗΝΑ
02:11
|
24.04.2024
"Η Ρωσία έχει μια τεράστια εμπειρία τουλάχιστον τριάντα ετών στα ζητήματα πολιτικής προστασίας" είπε ο Ν.Χαρδαλιάς στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ενεργοποίηση της (επικυρωμένης από τη Βουλή αλλά ανενεργούς) συμφωνίας του 2001 μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας για θέματα Πολιτικής Προστασίας, η ανταλλαγή εμπειριών για την ενίσχυση του εθνικού μηχανισμού διαχείρισης κρίσεων συμπεριλαμβάνονται στους στόχους της διήμερης επίσκεψης στη Μόσχα που ολοκλήρωσε σήμερα αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβέρνησης με επικεφαλής τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς σε δηλώσεις που έκανε στον ανταποκριτή του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Μόσχα, Θανάση Αυγερινό, εξήγησε πως συζητήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Ρωσίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. Ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Στην Ελλάδα έχουμε ως άμεση προτεραιότητα, και ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση, να δημιουργήσουμε έναν εθνικό μηχανισμό, που να μπορεί να είναι αποτελεσματικός και να ανταποκρίνεται στα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής, η οποία μας φέρνει όλο και πιο κοντά σε καταστάσεις, που θα αντιμετωπίσουμε στο μέλλον. Και η Ρωσία έχει μια τεράστια εμπειρία τουλάχιστον τριάντα ετών στα ζητήματα πολιτικής προστασίας και νομίζω πάει πάρα πολύ καλά στις κοινές μας επιτροπές η ανταλλαγή απόψεων για τις δομές, για την οργάνωση, για τα δόγματα, πολλές φορές, αντιμετώπισης πολλών και διαφορετικών κινδύνων”.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, που χτες παραβρέθηκε στα εγκαίνια τη διεθνούς έκθεσης «Ολοκληρωμένη Ασφάλεια 2021» και συναντήθηκε με τον ομόλογό του Αλεξάντρ Τσουπριάν, ανέφερε ως ενδεικτό αποτέλεσμα του ελληνο-ρωσικού διαλόγου την απόφαση για άμεση διασύνδεση του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων με το «εμβληματικό», όπως το χαρακτήρισε κέντρο της ρωσικής EMERCOM. Πρόσθεσε επίσης τη συνέχιση της καθιερωμένης συνεργασίας με την μίσθωση μεσαίου τύπου ρωσικών πυροσβεστικών ελικοπτέρων για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, κατά την οποία θα δοκιμαστεί επιχειρησιακά και το ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος Beriev-200.

Στη Μόσχα ο Νίκος Χαρδαλιάς – Στο επίκεντρο η ενίσχυση της συνεργασίας  Ελλάδας-Ρωσίας

«Και στον τομέα της πρόβλεψης καταστροφών και στον τομέα της παρακολούθησης για μας η Ρωσία είναι πάντα ένας πολύτιμος συνεργάτης, πόσο μάλλον, που έχουμε και ζητήματα συνολικής στρατηγικής και στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας του Ευξείνου Πόντου, όπου συμμετέχουμε και οι δύο χώρες» τόνισε ο Ν. Χαρδαλιάς, ο οποίος μεταξύ άλλων επιβεβαίωσε ότι ο επικεφαλής της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Σ. Τσιόδρας είχε τηλεφωνικές διαβουλεύσεις με την επικεφαλής της αρμόδιας ρωσικής υπηρεσίας για την παρακολούθηση του κορονοϊού ‘Αννα Ποπόβα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μήνυμα του εκπροσώπου της Χαμάς για τις 200 μέρες πολέμου

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Πιέσεις ΟΗΕ και Συμβουλίου της Ευρώπης στο Λονδίνο για τις απελάσεις στη Ρουάντα

Βομβιστικές επιθέσεις στο Μπουένος Άιρες: Μια δικαστική απόφαση με επιπτώσεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα