ΑΘΗΝΑ
00:05
|
27.04.2024
Οι Πράσινοι με υποψήφια την Αναλένα Μπέρμποκ παραμένουν η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη Γερμανία σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Πράσινοι με υποψήφια την Αναλένα Μπέρμποκ παραμένουν η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στη Γερμανία, καθώς προηγούνται με ελάχιστη διαφορά από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU)/Χριστιανοκοινωνιστές (CSU), οι οποίοι αυξάνουν ελαφρά το ποσοστό τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Infratest, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου ARD.

Συγκεκριμένα, εάν διεξάγονταν σήμερα οι προγραμματισμένες για το φθινόπωρο ομοσπονδιακές εκλογές, το κόμμα των Πρασίνων θα λάμβανε το 25% των ψήφων (-1% σε σχέση με την προηγούμενη ανάλογη δημοσκόπηση του ARD), ενώ Χριστιανοδημοκράτες (CDU) / Χριστιανοκοινωνιστές (CSU) κερδίζουν μία ποσοστιαία μονάδα και θα έρχονταν δεύτερο κόμμα με ελάχιστη διαφορά από τους Πράσινους με το 24% των ψήφων.

Το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD) κερδίζει επίσης μία μονάδα και θα λάμβανε το 15%. Ακολουθούν το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP) 12% ( +1%), το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) το οποίο χάνει μία μονάδα και θα λάμβανε το 11% των ψήφων και η Αριστερά (Die Linke) με 7% (+1%).

Συνολικά, ο κυβερνών συνασπισμός CDU/CSU και SPD θα συγκέντρωνε το 39% των ψήφων και, ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσε πλέον να κυβερνά.

Ενδεχόμενη συμμαχία Πρασίνων και CDU/CSU θα εξασφάλιζε κοινοβουλευτική πλειοψηφία (49%), ενώ ένας δυνητικός συνασπισμός Πρασίνων, SPD και FDP θα ήταν ακόμη ισχυρότερος με 52%.

Πηγές: Εuronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα