ΑΘΗΝΑ
19:42
|
16.04.2024
Εκτός νόμου αποφάσισε να θέσει τη Χεζμπολάχ στο σύνολό της η Αυστρία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκτός νόμου αποφάσισε να θέσει τη Χεζμπολάχ στο σύνολό της η Αυστρία, υπερβαίνοντας την θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κρίνει ως παράνομο αποκλειστικά το στρατιωτικό σκέλος της λιβανέζικης πολιτικής και στρατιωτικής οργάνωσης.

«Αυτό είναι ένα πολύ σαφές μήνυμα», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ, αφού το κοινοβούλιο ενέκρινε την πρόταση να συμπεριληφθεί η Χεζμπολάχ σε νόμο που απαγορεύει τη χρήση ορισμένων συμβόλων. «Αυτό το βήμα αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Η ίδια η συγκεκριμένη ομάδα δεν κάνει διάκριση μεταξύ στρατιωτικού και πολιτικού σκέλους» δήλωσε χαρακτηριστικά από το βήμα της αυστριακής Βουλής.

Ο Σάλενμπεργκ είπε ότι η Χεζμπολάχ «αποτελεί σοβαρή απειλή για τη σταθερότητα στην περιοχή και για την ασφάλεια του Ισραήλ. Το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ δεν πρέπει να αμφισβητηθεί».

Ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι είναι ατυχές το γεγονός ότι δεν έχει σημειωθεί πρόοδος στην έκκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σχετικά με τον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ.

Εκτός της Αυστρία η Ολλανδία, η Γερμανία, η Εσθονία, η Τσεχική Δημοκρατία και η Σλοβενία έχουν προβεί στην απαγόρευση κάθε δραστηριότητας της σιιτικής οργάνωσης.

Πηγές: SkyNews, Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Το ισραηλινό συμβούλιο πολέμου αποφάσισε επώδυνα αντίποινα κατά του Ιράν

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα