ΑΘΗΝΑ
22:20
|
24.04.2024
Θύματα της κόντρας Ισραήλ-Τουρκίας έπεσαν και οι δημοσιογράφοι του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Αναντολού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αλληλεγγύη “ενάντια στις βίαιες επιθέσεις της ισραηλινής αστυνομίας σε δημοσιογράφους στην Ιερουσαλήμ” ζήτησε σήμερα ο Σερντάρ Καραγκόζ, γενικός διευθυντής του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων Αναντολού με επιστολή που απέστειλε σε άλλα πρακτορεία ειδήσεων.

Σε ανάρτηση του πρακτορείου στο λογαριασμό που διατηρεί στο Τουίτερ, φαίνεται πως έπεσε θύμα ξυλοδαρμού μεταξύ άλλων πέντε Τούρκων δημοσιογράφων και ο ανταποκριτής του πρακτορείου στη Μέση Ανατολή, Τουργκούτ Αλπ Μποϊράζ, στη διάρκεια εφόδου της ισραηλινής αστυνομίας στη συνοικία Χαράμ αλ Σαρίφ της Ιερουσαλήμ την περασμένη Παρασκευή, 7 Μαϊου.

Ο Μποϊράζ φέρει τραύμα στο πόδι και στο στήθος από δύο πλαστικές σφαίρες.

Η επιστολή του γενικού διευθυντή του Αναντολού στάλθηκε στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων (EANA), στον Οργανισμό Ειδησεογραφικών Πρακτορείων Ασίας-Ειρηνικού (OANA), στη Συμμαχία Πρακτορείων Ειδήσεων της Μεσογείου (AMAN) και στην Ένωση Πρακτορείων Ειδήσεων των Βαλκανίων – Νοτιοανατολική Ευρώπη (ABNA-SE) .

Ο Καραγκόζ προέτρεψε τους συναδέλφους του να εκφράσουν απτά την αλληλεγγύη τους τονίζοντας ότι το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων ασκεί τα βασικά δημοσιογραφικά του καθήκοντα «σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θέμα στα διεθνή ΜΜΕ η «πορτοκαλί» Ελλάδα: Η σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα

Τουρκία: Μαζικές συλλήψεις δημοσιογράφων σε κουρδικά μέσα ενημέρωσης

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Ιταλία: Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός στα νύχια της κυβέρνησης, εν όψει ευρωεκλογών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα