ΑΘΗΝΑ
15:33
|
20.04.2024
«Η Ρωσία δεν σχεδίαζε και δεν σχεδιάζει να καταβροχθίσει κανέναν,», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ρωσία δεν σχεδιάζει να προσαρτήσει τις μη ελεγχόμενες από το Κίεβο περιοχή του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολιάζοντας ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης σύμφωνα με την οποία η Ρωσία προτίθεται να προσαρτήσει τις αυτοανακηρυχθείσες δημοκρατίες του Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ που περιλαμβάνονται στη ευρύτερη περιοχή του Ντονμπάς.

«Η Ρωσία δεν σχεδίαζε και δεν σχεδιάζει να καταβροχθίσει κανέναν, ποτέ δεν ασχολούνταν με αυτό», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο Πεσκόφ και κατά το παρελθόν έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι ζήτημα ένταξης του Ντονμπάς στην Ρωσία δεν υπάρχει στην ημερήσια διάταξη του Κρεμλίνου.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ρωσία ακολουθεί συνεπή και υπεύθυνη στάση στο θέμα της υπεράσπισης των συμφερόντων του ρωσόφωνου πληθυσμού στις περιοχές αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι από το ξέσπασμα των εχθροπραξιών μεταξύ του ουκρανικού στρατού και αυτονομιστών πριν από επτά χρόνια και ύστερα, το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι υποστηρίζει τις αποσπασμένες περιοχές με κεφάλαια, όπλα και ανθρώπινο δυναμικό, ωστόσο ποτέ δεν κατάφερε να παράσχει πειστικές αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του.

Η Ρωσία έχει αρνηθεί επανειλημμένα οποιαδήποτε εμπλοκή στα γεγονότα του Ντονμπάς ενώ παράλληλα εργαζόταν ως διαμεσολαβητής μαζί με τη Γερμανία και τη Γαλλία για την επίτευξη ειρηνικής επίλυσης της σύγκρουσης, η οποία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 13.000 ανθρώπους μέχρι σήμερα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΝΑΤΟ.

Πηγές: AΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιστρέφει με δανεισμό λεηλατημένα αντικείμενα της Γκάνας μετά από 150 χρόνια

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση

ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν οι τελευταίοι οκτώ του ευρωψηφοδελτίου

Κασσελάκη θαύματα, σπουδάγματα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα