ΑΘΗΝΑ
05:44
|
25.04.2024
Στις 16:00 η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ζόραν Ζάεφ στο Μέγαρο Μαξίμου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ερώτημα αν ο κ. Μητσοτάκης θα ψηφίσει τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία “ή θα συνεχίσει να διασύρει τη χώρα υπό το φόβο ότι οι βουλευτές του θα τα καταψηφίσουν”, θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενόψει της συνάντησης των δύο ηγετών το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου.

“Ο κ. Μητσοτάκης, που τηρεί και τιμά πλέον την προεκλογικά ‘προδοτική’ Συμφωνία των Πρεσπών, υποδέχεται σήμερα τον κ. Ζάεφ. Περιμένουμε να ενημερώσει τους πολίτες αν και πότε θα φέρει προς ψήφιση τα μνημόνια συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία προασπίζοντας τα εθνικά συμφέροντα, όπως τον καλεί άλλωστε και ο πρωθυπουργός της γείτονος με συνέντευξή του στην ‘Αυγή’, ή θα συνεχίσει να διασύρει τη χώρα υπό το φόβο ότι οι βουλευτές του θα τα καταψηφίσουν”.

Στο μεταξύ, σειρά συναντήσεων έχει σήμερα Πέμπτη 13 Μαΐου, στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Συγκεκριμένα, στις 10.30, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την πρωθυπουργό της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς.

Στις 16.00, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ και τέλος στις 18.00, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Προεδρεύοντα του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ.

Ζάεφ στην “Αυγή”

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Αυγή” ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ εξήρε τις καλές σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα τρία μνημόνια συνεργασίας που εκκρεμούν θα επικυρωθούν πολύ σύντομα από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Ερωτηθείς αν εφαρμόζεται ικανοποιητικά η Συμφωνία των Πρεσπών, τόσο από την πλευρά τους όσο και από την ελληνική ο κ. Ζάεφ δήλωσε: “ Δεν έχω ούτε την παραμικρή αμφιβολία για το όφελος και τα αποτελέσματα που έχουμε πετύχει με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Σήμερα έχουμε μια ειλικρινή, φιλική σχέση και με την Ελλάδα, συζητάμε ανοιχτά και ειλικρινά για πολλά θέματα κοινού ενδιαφέροντος, με αμοιβαία εμπιστοσύνη. Η Συμφωνία των Πρεσπών απελευθέρωσε μια δυναμική την οποία δεν έχουμε αξιοποιήσει ακόμη πλήρως λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας, αλλά το σημαντικό είναι ότι υπάρχουν τόσες δυνατότητες. Η συνεργασία μας στον τομέα της ενέργειας πηγαίνει πολύ καλά. Πρόσφατα υπογράψαμε μνημόνιο συμφωνίας για να επενδύσουμε από κοινού στο εργοστάσιο φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, κάναμε βήματα στη διασύνδεση που θα συνδέει το φυσικό αέριο με την Ελλάδα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα