ΑΘΗΝΑ
06:36
|
03.05.2024
Απασφάλισε ξανά, η Ρεπουμπλικανή Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, οπαδός της συνωμοσιολογίας Qanon.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ζήτησε την άμεση διενέργεια έρευνας από την επιτροπή δεοντολογίας του σώματος μετά το νέο ξέσπασμα της Ρεπουμπλικανής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν εναντίον της συναδέλφισσάς της Αλεξάντρια Οκάζιο-Κόρτες.

Η γνωστή για τις ακραίες δεξιές απόψεις της και οπαδός του κινήματος συνωμοσιολογίας Qanon βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος επιτέθηκε φραστικά εναντίον της Δημοκρατικής Κόρτεζ αποκαλώντας την “τρομοκράτισσα”, “θρασύδειλη”, “κότα” που ως οπαδός του ακραίου ριζοσπαστικού σοσιαλισμού δεν “ενδιαφέρεται για το καλό των Αμερικανών πολιτών”. Όλα αυτά συνέβησαν μέσα στους διαδρόμους του Κογκρέσου.

Λίγο αργότερα η Δημοκρατική βουλευτή, γνωστής κι ως ΑΟΚ, είπε ότι η Γκριν είναι ο τύπος ανθρώπου που πετούσε έξω από τα μπαρ. Η Αλεξάντρια Οκάζιο-Κόρτες πριν ασχοληθεί με την πολιτική εργαζόταν σε μπαρ. Η Γκριν απάντησε: “Ωραία αντίδραση. Να πετάς έξω από τα μπαρ πελάτες που πληρώνουν. Εγώ το μόνο που ήθελα ήταν να την κάνω να με ακούσει και να υπερασπιστεί την πολιτική της. Αυτή απλά επέλεξε να με αγνοήσει”.

Οι δύο Αμερικανίδες είναι στα μαχαίρια εδώ κι έναν μετά το σχέδιο νόμου για το κλίμα που πρότεινε η Κόρτες, γνωστό ως “Πράσινη Νέα Συμφωνία”. Σύμφωνα με δημοσιογράφους της “Ουάσινγκτον Ποστ”, οι οποίοι ήταν αυτόπτες μάρτυρες του καβγά, η Γκριν πλησίασε την Κόρτεζ στην αίθουσα της Γερουσίας και της είπε: “Έι Αλεξάντρια”. Η Κόρτες φέρεται να την αγνόησε δύο φορές και απομακρύνθηκε. Η εκλεγμένη Ρεπουμπλικανή βουλεύτρια εξοργίστηκε και άρχισε να φωνάζει και να αποκαλεί τη συνάδελφό της “antifa” και τρομοκράτες τους υποστηρικτές του κινήματος “Οι Ζωές των Μαύρων Μετρούν” (Black Lives Matter). Η Κόρτες φέρεται να απάντησε αλλά κανείς δεν άκουσε τι είπε στην Γκριν.

Σε συνέντευξη Τύπου χθες Πέμπτη η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων καταδίκασε την φραστική επίθεση στην Κόρτεζ και τόνισε ότι η Γκριν θα κληθεί σε απολογία. Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά για τη Ρεπουμπλικανή. Η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν έχει αποπεμφθεί από τις επιτροπές της Βουλής για όλες τις συνωμοσιολογικές θεωρίες τις οποίες διέδιδε προεκλογικά και μετά.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα