ΑΘΗΝΑ
02:14
|
08.09.2024
“Η κυβέρνηση οφείλει να παίξει ρόλο στην προσέγγιση και όχι να ρίχνει λάδι στη φωτιά”, τονίζει ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, προκαλεί για άλλη μια φορά αντιδράσεις καθώς παίρνει ξεκάθαρη θέση υπέρ του Ισραήλ κι ενώ το σφυροκόπημα της Γάζας με τους εκατοντάδες νεκρούς Παλαιστίνιους συνεχίζεται. Σε ανάρτησή του στο Instagram ο κ. Γεωργιάδης χαρακτηρίζει το Ισραήλ ως “τον καλύτερο φίλο της Ελλάδας” σημειώνοντας πως βρίσκεται στη θέση του αμυνόμενου απέναντι στην ισλαμιστική Χαμάς.

“Το Ισραήλ, ο καλύτερος Φίλος της Ελλάδος, δέχεται επίθεση στον άμαχο πληθυσμό του και ναι έχει δικαίωμα να αμυνθεί. Η Ελλάδα είναι μαζί του διότι τον αληθινό σου φίλο τον ξεχωρίζεις στα δύσκολα!”, αναφέρει στην ανάρτησή του ο Άδωνης Γεωργιάδης, συνοδεύοντας με αυτά τα λόγια μία εικόνα με μία ελληνική και μία ισραηλινή σημαία και τη φράση “Greece Stands with Israel”.

Το Τhe Press Project επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον πρέσβη του Κράτους της Παλαιστίνης στην Ελλάδα, Μαρουάν Τουμπάσι, ζητώντας του να σχολιάσει την άποψη του αντιπροέδρου της κυβέρνησης (η οποία γίνεται την ώρα το διεθνές δικαστήριο της Χάγης εξετάζει την διάπραξη εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας από το Ισραήλ στη Γάζα και ενώ η Ελλάδα ζητεί να ..σεβαστούν όλοι το Διεθνές δίκαιο όλοι στην Ανατολική Μεσόγειο). 

“Αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για μένα [η δήλωση], και ήδη ζήτησα εξηγήσεις από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Ελπίζω ότι οι θέσεις του δεν είναι και θέσεις της κυβέρνησης. Άλλωστε, όταν ήταν στην αντιπολίτευση ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον οποίο έχω συναντηθεί σχετικά, με είχε διαβεβαιώσει ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ, τα ψηφίσματα, το Διεθνές Δίκαιο. Αν αυτό ισχύει ακόμη, οφείλουν από τη ΝΔ να καταδικάσουν τις δηλώσεις Γεωργιάδη. Προφανώς, εδώ δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας του Ισραήλ, εδώ υπάρχει κατοχή και απαρτχάιντ και σε τέτοιες περιπτώσεις ο καθένας πρέπει να αποφασίσει σε ποια πλευρά της Ιστορίας θα σταθεί. Οι Έλληνες ως τώρα έχουν σταθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να παίξει ρόλο στην προσέγγιση και όχι να ρίχνει λάδι στη φωτιά»” 

Σχετική καταδικαστική των δηλώσεων Γεωργιάδη ανακοίνωση εξέδωσε και η Παλαιστινιακή Παροικία Ελλάδας, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι “καταδικάζει την προκλητική και κατάπτυστη ανάρτηση του Υπουργού Ανάπτυξης κ. Άδωνη Γεωργιάδη” ως “μέγιστη προσβολή στους νεκρούς μας, και μέγιστη ασέβεια στον πόνο του παλαιστινιακού λαού, αλλά και στον πόνο όλων των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο που πονούν για την απώλεια κάθε αθώας ανθρώπινης ζωής, παντού». Τονίζουν ότι «ο κ. Γεωργιάδης είναι εν ενεργεία Υπουργός της Ελληνικής κυβέρνησης, και οι δημόσιες τοποθετήσεις του χρεώνονται σε ολόκληρη την Ελληνική κυβέρνηση, και συνεπώς στην Ελλάδα. Και η ανάρτηση του είναι πρωτοφανής για οποιονδήποτε υπουργό σε οποιαδήποτε χώρα […] τον εκθέτει ως άνθρωπο και ως πολιτικό στα μάτια εκατοντάδων εκατομμυρίων Αράβων, αλλά και στα μάτια της μεγάλης πλειοψηφίας των λαών και των χωρών του κόσμου, που καταδικάζουν αυτά τα επαναλαμβανόμενα αποτρόπαια εγκλήματα του Ισραήλ. […]

Ξέρουμε και την πορεία του κ. Γεωργιάδη, και κατανοούμε την αγωνία του να σβήσει το ντροπιαστικό ρατσιστικό αντί-σημιτικό παρελθόν του, πουλώντας εκδούλευση στους εγκληματίες ηγέτες του Ισραήλ και στο φίλο-σιωνιστικό λόμπι διεθνώς. Ο κ. Γεωργιάδης έχει κάθε δικαίωμα να ζητήσει συγχώρεση από το Ισραήλ για τις παλιές αμαρτίες του, δεν έχει όμως κανένα δικαίωμα να προσβάλλει τη μνήμη των νεκρών μας, και να ασεβεί στον πόνο του λαού μας. Οφείλει να ζητήσει συγνώμη”.

Με πληροφορίες από το The Press Project

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μια άλλη, ξεχωριστή και ρηξικέλευθη Mostra πριν 60 χρόνια

ΔΕΘ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαινίασε το γερμανικό περίπτερο

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ ένα τραμπικό μόρφωμα

Το Ιράν ολοκληρώνει την αποστολή βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα