ΑΘΗΝΑ
12:34
|
14.05.2024
Ο "ασφαλής διάδρομος" τίθεται σε άμεση ισχύ στην Ελληνική Δημοκρατία και από τις 18 Μαΐου στα Εμιράτα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τη δημιουργία ενός “ασφαλούς ταξιδιωτικού διαδρόμου” μόνο για τα πλήρως εμβολιασμένα άτομα κατέληξε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μετά από συμφωνία αμοιβαίας αναγνώρισης πιστοποιητικών εμβολιασμού που θα εκδίδονται από τις υγειονομικές αρχές των δύο χωρών.

Σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών επισημαίνεται πως ο “ασφαλής ταξιδιωτικός διάδρομος” τίθεται σε άμεση ισχύ στην Ελληνική Δημοκρατία και από τις 18 Μαΐου 2021 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ασφαλής ταξιδιωτικός διάδρομος μεταξύ Ελλάδας και ΗΑΕ για τους  εμβολιασμένους - tomanifesto.gr

Η συμφωνία αυτή θα διευκολύνει τη μετακίνηση των εμβολιασμένων ατόμων που έχουν στην κατοχή τους πιστοποιητικά εμβολιασμού, χωρίς να χρειάζεται να τεθούν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους, τηρώντας ωστόσο τα υπόλοιπα προληπτικά μέτρα που έχουν υιοθετηθεί σε κάθε προορισμό, για τη διασφάλιση της ασφαλούς μετακίνησης όλων των πολιτών.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, οι πολίτες και οι κάτοικοι που επιθυμούν να επωφεληθούν από τον ταξιδιωτικό διάδρομο χωρίς καραντίνα αμφοτέρων χωρών θα πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί και με τη δεύτερη δόση του εμβολίου COVID-19 κατά τις εγκεκριμένες εφαρμογές ή πιστοποιητικά που εκδόθηκαν από τις υγειονομικές αρχές.

Οι ταξιδιώτες μπορούν επίσης να παρουσιάσουν πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου ανίχνευσης PCR μέσω αυτών των εφαρμογών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη Πούτιν στην Κίνα στις 16-17 Μαΐου

Δημοσκόπηση Interview: Μεγάλο προβάδισμα στη ΝΔ-Τα φαβορί των ψηφοδελτίων

Νέα Καληδονία: Βίαιες κινητοποιήσεις ενάντια στη συνταγματική αλλαγή

Ο Μπάιντεν υπέγραψε την απαγόρευση εισαγωγών ουρανίου από τη Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα