ΑΘΗΝΑ
21:09
|
28.06.2024
Η 36χρονη Στεφάνικ θεωρείται από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ και βγήκε απευθύνοντας ενωτικό κάλεσμα στο κόμμα της.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την 36χρονη απόφοιτο του Χάρβαρντ, βουλευτή Ελίζ Στεφάνικ που θεωρείται μία από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, εξέλεξαν σήμερα οι Ρεπουμπλικάνοι στη θέση του υπ’αριθμόν τρία ανώτερου στελέχους του κόμματός τους στο κογκρέσο μετά την αποπομπή της Λιζ Τσένεϊ (κόρη του πρώην αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσένεϊ που είχε αποδοκιμάσει έντονα το ρόλο του Τραμπ στα έκτροπα της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο και ήταν μία από τους 10 Ρεπουμπλικάνους βουλευτές που είχε ψηφίσει υπέρ της παραπομπής του Τραμπ σε δίκη).

Η Νεοϋρκέζα Στεφάνικ εξελέγη επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων στη Βουλή των Αντιπροσώπων με 134 ψήφους υπέρ και 46 κατά στη διάρκεια μυστικής ψηφοφορίας που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Η ίδια μετά την εκλογή της δήλωσε πως θα διατηρήσει το πόστο ως το 2022 πριν τις ενδιάμεσες βουλευτικές εκλογές αυτής της χρονιάς ώστε να συμμετάσχει την Επιτροπή Παιδείας και Εργασίας της Βουλής των Αντιπροσώπων που θεωρείται μία από τις πιο νευραλγικές στην παραγωγή νομοθετικού έργου.

Πριν την εκλογή της η Ελίζ Στεφάνικ είχε απευθυνθεί στους βουλευτές του κόμματός της απευθύνοντας κάλεσμα ενότητας έναντι των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Παρά το γεγονός πως είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές του Τραμπ, η Στεφάνικ έχει ψηφίσει υπέρ “πιο μετριοπαθών” νομοσχεδίων ενώ είχε αντιταχθεί και στην μεταφορά κονδυλίων από τον προϋπολογισμό για την κατασκευή του τείχους που ήθελε να ορθώσει ο πρώην πρόεδρος στα νότια σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας: Σεβόμαστε πλήρως τη Συμφωνία των Πρεσπών

Disiecta Membra #19: Το δικαίωμα στην ομορφιά

Ράφα: Συνεχίζεται η εισβολή του ισραηλινού στρατού – «Οικογένειες βρίσκονται υπό πολιορκία»

«Ακέφαλο» από σήμερα το γραφείο Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα