ΑΘΗΝΑ
18:14
|
26.04.2024
“Τώρα ο Γκουαϊδό θέλει να μιλήσει μαζί μου. Μήπως πήρε εντολές από τον βορρά;”
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε την Τετάρτη πως είναι πρόθυμος να συναντηθεί με “όλη την αντιπολίτευση” για μια συζήτηση-διαπραγμάτευση με στόχο την εξεύρεση λύσεων στην κρίση που μαστίζει τη χώρα παρουσία εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Νορβηγίας και της Διεθνούς Ομάδας Επαφής.

Μία ημέρα νωρίτερα ο αντιπολιτευόμενος Χουάν Γκουαϊδό μίλησε για πολιτική συμφωνία στη χώρα με εγγυήτρια δύναμη τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να εγκριθεί ένα δίκαιο και ελεγχόμενο πρόγραμμα για τις προεδρικές, βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές στη Βενεζουέλα.

“Τώρα ο Γκουαϊδό θέλει να κάτσει μαζί μου στο τραπέζι του διαλόγου. Μήπως έχει λάβει κάποια εντολή από τον βορρά; Ποια παγίδα θέλει να στήσει; Τελείωσαν όλα Γκουαϊδό, δεν είσαι πρόεδρος, αλλά ένας ακόμα ηγέτης της αντιπολίτευσης. Είναι σειρά σου να μιλήσεις με τον Μαδούρο. Κι εγώ συμφωνώ να συναντηθώ με όλη την αντιπολίτευση όπως και οπουδήποτε επιθυμούν με τη βοήθεια της κυβέρνησης της Νορβηγίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Διθενούς Ομάδας Επαφής”, τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο TeleSur η Βολιβαριανή κυβέρνηση εδώ και καιρό ακούει τα αιτήματα της αντιπολίτευσης σχετικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαφάνεια του εθνικού εκλογικού σώματος ελέγχοντας παράλληλα τις αντιδράσεις και τις διαθέσεις της διεθνούς κοινότητας για τη χαλάρωση των κυρώσεων εναντίον της Βενεζουέλας.

Στο μεταξύ, λίγο πριν από την πρόταση διαλόγου του Μαδούρο η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη κυβερνητών και δημάρχων αναμένεται να διεξαχθούν στις 14 Νοεμβρίου του 2021.

Πηγή: TeleSur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης και ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον Ιούνιο η δίκη Κασιδιάρη-Σπαρτιατών για εξαπάτηση εκλογέων

Τραυματίας σε τροχαίο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα