ΑΘΗΝΑ
12:06
|
18.05.2024
Στους πάνω από 120 νεκρούς Παλαιστίνιους στη Γάζα προστέθηκαν απόψε και άλλοι εννιά στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ανελέητο σφυροκόπημα από αέρος και εδάφους στη Λωρίδα της Γάζας με τους πάνω από 120 νεκρούς και τους εκατοντάδες τραυματίες, δημιουργεί οργή στους Παλαιστίνιους των κατεχόμενων εδαφών της Δυτικής Όχθης, διαδοχικές διαδηλώσεις και ανησυχία στις κατοχικές δυνάμεις για πιθανώς ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Από το πρωί ως σήμερα το απόγευμα, στη Δυτική Όχθη οι κατοχικές δυνάμεις σκότωσαν εννιά νεαρούς Παλαιστίνιους σε Ναμπλούς, Τζενίν, Σαλφίτ, Ουρίφ και Ιεριχώ. Κατά τις συγκρούσεις αυτές και την καταστολή διαδηλώσεων τραυματίστηκαν τουλάχιστον 500 Παλαιστίνιοι.

A Palestinian demonstrator throws a burning tire onto a pile during clashes with Israeli forces near the Jewish settlement of Beit El near Ramallah in the West Bank on May 14, 2021. (ABBAS MOMANI / AFP)

Η Χαγκάρ Σεζάφ, Ισραηλινή δημοσιογράφος στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ανάρτησε σήμερα στο λογαριασμό της στο Τουίτερ βίντεο από λοφώδη περιοχή της νότιας Χεβρώνας όπου μία μικρή ομάδα Ισραηλινών στρατιωτών καταγράφεται να ρίχνει, στα καλά καθούμενα, χειροβομβίδα κρότου – λάμψης…

Το κλίμα έντασης που υπάρχει στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη επιχειρεί να αξιοποιήσει η ισλαμική Χαμάς για να αυξήσει (ακόμη περισσότερο) την επιρροή της στις κατεχόμενες περιοχές.

Σε σημερινό μήνυμά της κάλεσε τους Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη “να βάλουν φωτιά στο έδαφος κάτω από τα πόδια των κατοχικών δυνάμεων”.

“Ελεύθεροι ήρωες της Δυτικής Όχθης, ευλογημένα ας είναι τα όπλα σας. Χαιρετούμε την επανάστασή σας” ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς.

Μύδροι”Νετανιάχου κατά Χαμάς και Αράβων του Ισραήλ

Νωρίτερα σήμερα ο Ισραηλινός υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου έκανε νέο τηλεοπτικό διάγγελμα ρίχνοντας “κεραυνούς” κατά της Χαμάς.

Και συνέχισε:

“Λέω ότι θα επιφέρουμε βαρύ πλήγμα στη Χαμάς και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις.

Πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν ακριβά.

Δεν τελείωσε ακόμα”.

Σήμερα επιτεθήθκαμε σε υπόγειους στόχους που η Χαμάς νόμιζε ότι μπορούσε να τους κρύψει από μάς αλλά δεν τα κατάφερε.

Prime Minister Benjamin Netanyahu speaks about the war against Hamas, May 14, 2021 (Screenshot)

Στη συνέχεια επισκέφθηκε την πόλη Λοντ του κεντρικού Ισραήλ όπου γίνονται οι σφοδρότερες συγκρούσεις και ταραχές μεταξύ νεαρών Αράβων και Εβραίων κατοίκων της μικτής πόλης που απέχει λίγες δεκάδες χιλιόμετρα από το Τελ Αβίβ.

Αρκετά καταβεβλημένος ο Νετανιάχου επισήμανε ότι οι συγκρούσεις Αράβων και Εβραίων σε πόλεις του Ισραήλ “είναι πολύ σοβαρές” επιρρίπτοντας ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης …”σε ομάδες ταραχοποιών που βλάπτουν Εβραίους όπου υπάρχουν”.

“Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας και θα τις ενισχύσουμε για να αντιμετωπίσουμε τους εγκληματίες που για εμάς η δράση τους συνιστά τρομοκρατία …και έτσι θα την αντιμετωπίσουμε” πρόσθεσε ο Νετανιάχου.

Στη συνέχεια επιβλήθηκε αποκλεισμός της πόλης Λοντ από την αστυνομία και απαγόρευση κυκλοφορίας όχι από τις 20.00 μ.μ. αλλά από τις 16.00 μ.μ. ώς τις 5.00 π.μ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πρόεδρος Κένυας: Διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς αποκλεισμούς

Ζημιές σε εγκατάσταση ενεργειακών υποδομών στην περιοχή Πολτάβα της Ουκρανίας

Ουκρανία: Καταγγελία της Ορθόδοξης Εκκλησίας για παράνομη κατεδάφιση ναού

Μέξικο: Νεκρός υποψήφιος δήμαρχος και άλλοι 5 σε προεκλογική εκδήλωση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα