ΑΘΗΝΑ
21:52
|
19.04.2024
Ο Κρίστιαν Λίντνερ επανεξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία πρόεδρoς του Φιλελεύθερου Kόμματος της Γερμανίας στο συνέδριο του κόμματος που διεξήχθη διαδικτυακά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Κρίστιαν Λίντνερ επανεξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία πρόεδρoς του Φιλελεύθερου Kόμματος της Γερμανίας (FDP) στο συνέδριο του κόμματος που διεξήχθη διαδικτυακά. Τον ψήφισε το 93% των περίπου 600 αντιπροσώπων του συνεδρίου. Τον καταψήφισαν 31 σύνεδροι, ενώ 11 απείχαν.

O 42χρονος Λίντνερ (που είναι ηγέτης του Φιλελεύθερου κόμματος από το 2013) στην ομιλία του πριν την διεξαγωγή της ψηφοφορίας τάχθηκε μεταξύ άλλων υπέρ «της ενίσχυσης της οικονομίας της αγοράς στη Γερμανία».

«Η οικονομική βάση σε αυτή τη χώρα υπέστη σημαντική ζημιά τα τελευταία χρόνια και η ζημιά διευρύνθηκε από την πανδημία του κορονοϊού. Η οικονομική βάση όμως αποτελεί τον κινητήρα της χώρας. Μόνο εάν η Γερμανία είναι οικονομικά σε καλό επίπεδο θέση, μπορούν να αντιμετωπιστούν επαρκώς οι μεγάλες κοινωνικές και οικολογικές προκλήσεις του μέλλοντος» δήλωσε συγκεκριμένα ο ηγέτης του αντιπολιτευτικού κόμματος.

Ο Λίντνερ κατηγόρησε επίσης την ομοσπονδιακή κυβέρνηση ότι «έθεσε σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή με την πολιτική που άσκησε κατά την διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. Η επιβολή γενικού λοκντάουν είχε υψηλό τίμημα. Οι κοινωνικοί κίνδυνοι δεν ελήφθησαν επαρκώς υπόψη. Το φιλελεύθερο πνεύμα της Γερμανίας παραμορφώθηκε».

Στο σχέδιο του προεκλογικού προγράμματος, το οποίο εκπόνησε το προεδρείο του FDP, περιλαμβάνεται «η μεταρρύθμιση των υπηρεσιών οι οποίες κατά την πανδημία αποδείχθηκαν γραφειοκρατικά παράλυτες». Επιπλέον, το κόμμα ζητά «φοροελαφρύνσεις για επιχειρήσεις και πολίτες, εκσυγχρονισμό του συστήματος παροχών γήρατος, καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα και ενίσχυση της ψηφιοποίησης».

Μετά από τέσσερα χρόνια στην αντιπολίτευση ο ηγέτης του FDP θέλει να επαναφέρει το κόμμα του στην εξουσία το φθινόπωρο ως «εγγυητή του κέντρου». Οι δημοσκοπήσεις φέρουν το FDP, το κόμμα που στην μετά τον Β’ΠΠ περίοδο της Γερμανίας αποτελούσε συνήθως τον φιλοκυβερνητικό «μπαλαντέρ» σε κυβερνήσεις συνεργασίας, να έχει πλέον διψήφιο ποσοστό με ανοδική τάση, γεγονός που θεωρείται πως αυξάνει την κυβερνησιμότητα του .

Πηγές: Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα