ΑΘΗΝΑ
07:19
|
16.04.2024
Μέλη ακροδεξιών οργανώσεων καταγγέλλονται από τον Επίτροπο της Αστυνομίας ότι με προβοκάτσιες προκαλούν την εξέγερση Αράβων σε πόλεις του Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Επίτροπος της Αστυνομίας στο Ισραήλ, Κόμπι Σαμπτάι, συναντώντας το απόγευμα τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου επέρριψε στον 45χρονο Ιταμάρ Μπεν Γκβίρ, που είναι επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος υπερορθόδοξων Εβραίων Otzma Yehudit,ευθύνες για τις ανεξέλεγκτες συγκρούσεις νεαρών Αράβων και φανατικών Εβραίων που διαδραματίζονται σε αστικά κέντρα της χώρας από την αρχή των σοβαρών επεισοδίων σε Σέιχ Τζαράχ και πλατεία Τεμενών της Ανατολικής Ιερουσαλήμ με θύματα Παλαιστίνιους.

Police Commissioner Kobi Shabtai (L) and MK Itamar Ben Gvir (R). (Flash90)

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των ισραηλινών τηλεοπτικών σταθμών Channel 12 και Channel 13, στη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε στον πρωθυπουργό, ο Σαμπτάι τόνισε πως κάθε φορά που η αστυνομία κόντευε να επιβάλλει την τάξη σε περιοχές με ταραχές, εμφανιζόταν ο Μπεν Γκβιρ ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.

“Το πρόσωπο που είναι υπεύθυνο για αυτή την Ιντιφάντα (σ.σ.εξέγερση) είναι ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ. Αυτός ξεκίνησε τα επεισόδια με την διαμαρτυρία της Lehava (σ.σ.ακροδεξιά οργάνωση που αντιτίθενται στην ομαλή συνύπαρξη Εβραίων και Αράβων του Ισραήλ) στην Πύλη της Δαμασκού (του τεμένους αλ Άκσα) φέρεται να είπε ο Σαμπτάι στο Νετανιάχου.

Ο Επίτροπος της Αστυνομίας αναφέρθηκε εκτενώς σε προβοκάτσιες και διαδηλώσεις που κάνουν εδώ και βδομάδες φανατικοί ακροδεξιοί Εβραίοι, που χρηματοδοτούνται και ενθαρρύνονται από αμερικανο-εβραϊκά λόμπι, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Ο Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ, που είναι πίσω και από την ακροδεξιά οργάνωση Lehava, πριν λίγους μήνες μετέφερε τα γραφεία της οργάνωσης στη συνοικία Σέιχ Τζαράχ της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, όπου επιχειρείται ο μαζικός διωγμός 200 οικογενειών Παλαιστίνων από σπίτια που στα οποία ζουν πάνω από 70 χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα