ΑΘΗΝΑ
21:15
|
19.04.2024
Κάλεσμα «στη Διεθνή Κοινότητα και σε όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης» απευθύνουν χριστιανικές Εκκλησίες της Μέσης Ανατολής ώστε να συμβάλουν στην ειρήνευση στην Ιερουσαλήμ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κάλεσμα «στη Διεθνή Κοινότητα και σε όλους τους ανθρώπους καλής θέλησης» ώστε να συμβάλουν στην ειρήνευση στην Ιερουσαλήμ απευθύνουν με ανακοίνωσή τους Εκκλησίες όλων των χριστιανικών δογμάτων της Μέσης Ανατολής, προτρέποντας τους «να παρέμβουν προκειμένου να θέσουν τέρμα σε αυτές τις προκλητικές ενέργειες, καθώς και να συνεχίσουν να προσεύχονται για την ειρήνη της Ιερουσαλήμ».

Συγκεκριμένα το κείμενο, που αναφέρεται στην έξωση οικογενειών Παλαιστινίων στο προάστιο Σέιχ Τζάραχ της Ιερουσαλήμ και στα γεγονότα στο τέμενος Αλ Άκσα, κάνει λόγο μεταξύ άλλων για «υπονόμευση της ασφάλειας των προσκυνητών αλλά και της αξιοπρέπειας των Παλαιστινίων». Αναφορά γίνεται επίσης στην δράση ακροδεξιών ομάδων που υποθάλπουν τη βία.

Το κάλεσμα υπογράφουν συγκεκριμένα το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Αρμένικο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Κοπτικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων και Εγγύς Ανατολής, η Κουστοδία των Αγίων Τόπων, η Ευαγγελική Λουθηρανική Εκκλησία Ιορδανίας και Αγίων Τόπων, η Επισκοπελιανή Εκκλησία Ιεροσολύμων και Μέσης Ανατολής, το Αιθιοπικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο, το Συριακό Ορθόδοξο Πατριαρχείο, η Μελχιτική Ελληνική Καθολική Εκκλησία, η Αρχιεπισκοπή Μαρωνιτών Χάιφα και Αγίων Τόπων, η Συριακή Καθολική Εκκλησία και η Αρμένικη Καθολική Εκκλησία.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Εμείς οι Πατριάρχες και οι επικεφαλής των Εκκλησιών της Ιερουσαλήμ, είμαστε ολοκληρωτικά αποκαρδιωμένοι και ανήσυχοι με τις πρόσφατες βιαιοπραγίες στην Ανατολική Ιερουσαλήμ. Αυτές οι ανησυχητικές εξελίξεις, είτε στο τέμενος Αλ Άκσα είτε στο Σέιχ Τζάραχ, παραβιάζουν την ιερότητα της Ιερουσαλήμ ως Πόλης της Ειρήνης. Όσα έγιναν υπονομεύουν την ασφάλεια των προσκυνητών αλλά και της αξιοπρέπειας των Παλαιστινίων που απειλούνται με έξωση, και είναι απαράδεκτα.

Ο ειδικός χαρακτήρας της Ιερουσαλήμ, της Ιερής Πόλης, με το παρόν κατεστημένο, αναγκάζει όλες τις πλευρές να διατηρήσουν την ήδη ευαίσθητη κατάσταση στην Ιερή Πόλη της Ιερουσαλήμ. Η εντεινόμενη ένταση, υποστηριζόμενη από ακροδεξιές ριζοσπαστικές ομάδες, θέτει υπό κίνδυνο την ήδη εύθραυστη πραγματικότητα γύρω και εντός Ιερουσαλήμ.

Καλούμε τη Διεθνή Κοινότητα αλλά σε ανθρώπους καλής θέλησης να παρέμβουν ώστε να θέσουν τέλος σε προκλητικές ενέργειες καθώς και να συνεχίσουν να προσεύχονται για την ειρήνη της Ιερουσαλήμ.»

Πηγές: Οrthodoxy in Dialogue, Εκκλησιαστική

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Επίθεση χάκερ Anonymous κατά του στρατού του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα