ΑΘΗΝΑ
18:44
|
15.07.2026
Δεκάδες διαδηλωτές πέρασαν το απόγευμα τα σύνορα με το Ισραήλ διαμαρτυρόμενοι για τις επιθέσεις στη Γάζα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μερικές δεκάδες Λιβανέζοι διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν κινητοποίηση κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ και αφού έκοψαν, νωρίς σήμερα το απόγευμα, τα σύρματα σε σημείο του μεθοριακού φράκτη πέρασαν για λίγη ώρα στο ισραηλινό έδαφος διαμαρτυρόμενοι για το μπαράζ φονικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας.

Στη θέα των Λιβανέζων διαδηλωτών ο ισραηλινός στρατός έριξε προειδοποιητικά πυρά στον αέρα για εκφοβισμό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ισραηλινής αγγλόφωνης εφημερίδας Times of Israel, οι Λιβανέζοι διαδηλωτές στη συνέχεια έβαλαν φωτιά σε ξερόχορτα της περιοχής και αποχώρησαν, σώοι και αβλαβείς, πίσω στο έδαφος της χώρας τους.

Είναι το δεύτερο (μέσα στο τελευταίο 24ωρο) συμβάν που σημειώνεται στη μεθόριο Λιβάνου – Ισραήλ. Την Πέμπτη το βράδυ, τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν από τη μεριά μεθοριακής περιοχής του Λιβάνου ανοικτά των ακτών του βόρειου Ισραήλ δίχως να αναλάβει άμεσα την ευθύνη κάποια οργάνωση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πάνω από 1.900 οι νεκροί από τους σεισμούς στη Βενεζουέλα

Ξενοφοβικές διαδηλώσεις κατά μεταναστών σε μεγάλες πόλεις κατά της Νότιας Αφρικής

Καμία πρόοδος στις συνομιλίες ΗΠΑ-Κούβας

Πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σχεδιάζουν οι Γάλλοι Πράσινοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα