ΑΘΗΝΑ
10:04
|
25.04.2024
"Εισιτήριο" στον πολιτισμό εξασφαλίζει η άρση των αυστηρών περιορισμών μετά το άνοιγμα των μουσείων από σήμερα και των θερινών σινεμά σε μία βδομάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η σταδιακή επιστροφή σε μία (σχετικά…) φυσιολογική ζωή επανέρχεται σήμερα μετά την άρση του λοκντάουν ανοίγοντας τις πύλες (σιγά-σιγά) μουσείων και (σε μία βδομάδα) θερινών κινηματογράφων.

Οι νέοι κανονισμοί με τους οποίους επαναλειτουργούν από σήμερα τα μουσεία προβλέπουν δύο μέτρα απόσταση μεταξύ των παρευρισκομένων, ένα άτομο ανά 15 τ.μ. και επισκέψεις ομάδων έως οκτώ ατόμων, με εξαίρεση οικογένειες (συζύγους/συμβιούντες και τέκνα).

Από τις 21 Μαΐου, επαναλειτουργούν τα θερινά σινεμά, με προϋπόθεση να υπάρχει μία κενή θέση ανά δύο καθήμενους και πληρότητα χώρου ως 75%.

Επίσης είναι υποχρεωτική η τοποθέτηση ατόμων που προσέρχονται μαζί στις δύο θέσεις μεταξύ των οποίων δεν μεσολαβεί κενός χώρος, η υποχρεωτική ταξιθεσία και η υποχρεωτική έκδοση ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Επιπλέον έχει αποφασιστει να μην μεσολαβεί διάλειμμα στη διάρκεια της προβολής.

Μία βδομάδα μετά το άνοιγμα των θερινών σινεμά, την Παρασκευή 28 Μαϊου, έχει προγραμματιστεί η πραγματοποίηση ζωντανών θεαμάτων και ακροαμάτων σε υπαίθριους χώρους.

Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν λεπτομέρειες και για τον τρόπο διεξαγωγής εκδηλώσεων και δεξιώσεων.

    

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Δηλώσεις ΣΕΑ για ανακάλυψη τάφου του Πλάτωνα από Ιταλούς ερευνητές

Για να μην κλείσει, το «Αλεξάνδρα», το τελευταίο σινεμά της Καλλιθέας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα