ΑΘΗΝΑ
02:11
|
20.09.2024
"Δεν θα αλλάξουν ξαφνικά πολιτική. Πρέπει να κοπεί κάθε είδους στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ" είπε ο συνιδρυτής των Pink Floyd.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διεθνή έκκληση για τον άμεσο τερματισμό των “άγριων επιθέσεων” του Ισραήλ στη Γάζα, μεταξύ άλλων και μέσω επιβολής κυρώσεων στο κράτος-δολοφόνο απηύθυνε απόψε ο επιφανής μουσικός και συνιδρυτής του συγκροτήματος Pink Floyd,Ρότζερ Γουότερς στο πλαίσιο συνέντευξης που έδωσε στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Russia Today.

“Η επίθεση μπορεί να τελειώσει μόνον υπό την πίεση της διεθνούς κοινότητας” τόνισε ο Ρότζερ Γουότερς επισημαίνοντας:


“Εάν δεν ασκηθεί πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση για να σταματήσει αυτή την άγρια,δολοφονική επίθεση στην Γάζα, δεν πρόκειται να σταματήσουν μόνοι τους. Δεν θα εξαφανιστεί ξαφνικά η όρεξή τους. Δεν θα αλλάξουν ξαφνικά πολιτική. Πρέπει να κοπεί  κάθε είδους στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ”.

Ο Ρότζερ Γουότερς δεν “χαρίστηκε” ούτε στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, λέγοντας:

“Τη στιγμή που ορκίστηκε πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών είπε πως είναι ο μεγαλύτερος φίλος που είχε ποτέ το Ισραήλ. Θα συνεχίσει να τους δίνει 3,8 δισ. δολάρια το χρόνο ως στρατιωτική βοήθεια, και δεν θα μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία από την Ιερουσαλήμ στο Τελ Αβίβ όπου ανήκει”.

Αναφερόμενος στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα ο συνιδρυτής των Πινκ Φλόιντ που είναι γνωστός για τις προοδευτικές του ιδέες και την στήριξη που δίνει στο λαό των Παλαιστινίων και άλλων λαών που πασχίζουν να αποτινάξουν τους ζυγούς της κατοχής, εκτίμησε πως αυτό που συμβαίνει επί χρόνια στη Γάζα δεν είναι μέλλον βιώσιμο.

Εκτίμησε δε πως οι λαοί του κόσμου δεν θα επιτρέψουν, ες αεί, τη συνέχιση του κράτους του Άπαρτχάιντ σε βάρος των Παλαιστινίων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απαγόρευση καπνίσματος και σε εξωτερικούς χώρους σχεδιάζει η Ε.Ε.

Η Ε.Ε. θα δώσει 10 δισ. ευρώ στους πλημμυροπαθείς της κεντρικής Ευρώπης

Art Athina: Ξεκίνησε το ραντεβού με την τέχνη στο Ζάππειο

Πόντιος Πιλάτος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο Στόλτενμπεργκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα