ΑΘΗΝΑ
20:43
|
26.04.2024
Η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα δια στόματος του Γάλλου υπουργού Οικονομικών ότι θα δανείσει 1,5 δισ. δολάρια στο Σουδάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η γαλλική κυβέρνηση δήλωσε σήμερα Δευτέρα (17/5) δια στόματος του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Μπρούνο Λεμέρ ότι θα δανείσει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο Σουδάν ώστε να βοηθήσει τη βαριά χρεωμένη χώρα να εξοφλήσει τις οφειλές της στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Ο Λεμέρ είπε πως το Παρίσι θα προχωρήσει στη χορήγηση δανείου-γέφυρας ύψους 1,5 δισ. δολαρίων υπό τον όρο τα μέλη του ΔΝΤ να δεσμευτούν ότι θα καλύψουν καθυστερήσεις 1,3 δισ. δολαρίων προκειμένου το ΔΝΤ να επιστρέψει το δάνειο γέφυρας.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, αναμένεται αργότερα να επιβεβαιώσει την συγκεκριμένη πρωτοβουλία σε σύνοδο κορυφής που θα λάβει χώρα τις επόμενες ώρες στο Παρίσι.

Θεωρείται πως η γαλλική πλευρά είχε αναλάβει δεσμεύσεις οικονομικής βοήθειας προς την αφρικανική χώρα ήδη από το 2019 και την πρώτη επίσκεψη του νέου τότε πρωθυπουργού του Σουδάν, Αμπντάλα Χάμντοκ, στο Παρίσι.

Η αφρικανική χώρα, που βρίσκεται σε φάση δημοκρατικής μετάβασης μετά την εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του επί 30 και πλέον έτη ηγέτη της Ομάρ Μπασίρ, είναι πλούσια σε πετρέλαιο και ορυκτές ύλες, ωστόσο πνίγεται στο χρέος και τον πληθωρισμό που έχει εκτοξευτεί στο 300%.

Τα τελευταία δύο χρόνια, ο Χαμντόκ και η κυβέρνησή του έχουν καταβάλει προσπάθειες για ανοικοδόμηση της οικονομίας και τον τερματισμό της διεθνούς απομόνωσης του Σουδάν.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα