ΑΘΗΝΑ
07:28
|
25.04.2024
Ο νέος "Κολοσσός" που δημιουργείται στον τομέα των ΜΜΕ και της ψυχαγωγίας, αφορά τη συμμαχία AT&T και Discovery έναντι Netflix.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο εντεινόμενος ανταγωνισμός μεγάλων εταιριών παραγωγής στον τομέα του θεάματος και της ψυχαγωγίας στις ΗΠΑ, στο φόντο της “πίτας” δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναγκάζει έως πρότινος ανταγωνιστές σε συμμαχία έναντι νέων ισχυρότερων αντιπάλων τους.

Ο νέος Κολοσσός που δημιουργείται σύντομα στον τομέα των ΜΜΕ και της ψυχαγωγίας, για να αντιμετωπίσει το Netflix και άλλες ιντερνετικές πλατφόρμες υπηρεσιών του είδους του streaming θα συγκροτηθεί από τον “αρραβώνα” που ανακοινώθηκε σήμερα ανάμεσα στη θυγατρική του αμερικανικού ομίλου τηλεπικοινωνιών AT&T , WarnerMedia (CNN, HBO…) και την Discovery, που ανήκει μεταξύ άλλων στο δίκτυο Eurosport.

Image

Η AT&T αναμένεται να πάρει 43 δισεκ. δολάρια σε μετρητά και χρεώγραφα και οι μέτοχοί της το 71% της νέας εταιρίας. Οι μέτοχοι της Discovery θα κατέχουν το 29% του νέου ομίλου.

Η επιχείρηση αυτή, το τέλος της οποίας αναμένεται στα μέσα του 2022, πραγματοποιείται τρία χρόνια μετά την εξαγορά της Time Warner –προηγούμενη επωνυμία της WarnerMedia– από την AT&T, τη μεγαλύτερη αμερικανική καλωδιακή εταιρία και τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρία στην κινητή τηλεφωνία, έναντι 85 δισεκ. δολαρίων.

Ο ‘γάμος’ ανακοινώθηκε σε μια στιγμή όπου το αμερικανικό, αλλά και το παγκόσμιο, οπτικοακουστικό πεδίο, κυριαρχείται όλο και περισσότερο από τα μεγάλα ονόματα του streaming που είναι οι Netflix, Disney+, Amazon Prime Video ή η Apple TV.

Απέναντι σε αυτό το νέο οικονομικό μοντέλο, χωρίς διαφημίσεις αλλά με συνδρομές, πολλοί όμιλοι έχουν αισθανθεί την ανάγκη να ενισχύσουν την προσφορά τους προκειμένου να διαφυλάξουν το θέση τους στην ανηλεή ζούγκλα της αμερικανικής ψυχαγωγίας.

Image

“Η νέα επιχείρηση θα μπορεί να επενδύσει περισσότερα σε πρωτότυπα περιεχόμενα για τις υπηρεσίες streaming της, να βελτιώσει τις επιλογές προγραμματισμού στα τηλεοπτικά κανάλια της με πληρωμή (…) και να προτείνει πιο καινοτόμες επιλογές στους θεατές και εμπειρίες βίντεο”, υπογραμμίζουν οι δύο όμιλοι. Στα τέλη του 2020, η HBO MAX είχε 61 εκατομμύρια συνδρομητές, η Netflix 204 εκατομμύρια και οι πλατφόρμες Disney (Disney+, ESPN+, Hulu) 146 εκατομμύρια. Ο προβλεπόμενος κύκλος εργασιών της νέας επιχείρησης είναι περίπου 52 δισεκ. δολάρια με ορίζοντα το 2023. Αναμένονται επίσης συνέργειες για τα κόστη ύψους τριών δισεκ. δολαρίων ετησίως.

Στο χρηματιστήριο οι τίτλοι των δύο επιχειρήσεων σημείωναν καθαρή άνοδο στις συναλλαγές πριν από την έναρξη της συνεδρίασης, με τη μετοχή της AT&T να καταγράφει άνοδο 4,5% και εκείνην της Discovery σχεδόν 17%

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ακυρώθηκε η συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σε δημοπρασία ο εξαφανισμένος για 100 χρόνια πίνακας του Κλιμτ

Οι ΗΠΑ απειλούν το Πακιστάν για τις συμφωνίες με το Ιράν

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα