ΑΘΗΝΑ
08:09
|
20.04.2024
Ικανοποίηση εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας για την επαναφορά στην "κανονικότητα" με αφορμή την Διεθνή Μέρα Μουσείων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τίμησε σήμερα τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, επισκεπτόμενη το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), όπου την υποδέχτηκε  ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης.

H κυρία Σακελλαροπούλου, εξέφρασε τη χαρά της για την επίσκεψή της στον χώρο του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, καθώς και για το γεγονός ότι επανέρχεται σταδιακά στην πλήρη καθημερινή λειτουργία του. 

«Χαρούμενη που αποδίδεται επιτέλους στους πολίτες και την καλλιτεχνική κοινότητα αυτό το ιδιαίτερα σημαντικό μουσείο, για το οποίο εργάστηκε άοκνα επί χρόνια η πρώτη του διευθύντρια, Άννα Καφέτση. Ένα μουσείο ζωντανό, μη στατικό, ανοιχτό στους προβληματισμούς της σύγχρονης τέχνης, ικανό να αναδείξει τη σύγχρονη ελληνική δημιουργία και ταυτόχρονα να την συνδέσει ουσιαστικά με τη διεθνή καλλιτεχνική σκηνή» τόνισε η Πρόεδρος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μπιενάλε: Το Περίπτερο του Ισραήλ κλείνει για τους ομήρους αλλά όχι για τους νεκρούς Παλαιστίνιους

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Συναυλίες Λατρευτικής Μουσικής στο Μουσείο της Ακρόπολης

Η Χάρις Αλεξίου σε εκστρατεία του Spotify στην Τάιμς Σκουέαρ της Ν.Υόρκης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα