ΑΘΗΝΑ
23:49
|
05.10.2022
Μια από τις σημαντικότερες ιατρικές ενώσεις στην Ιαπωνία συντάχθηκε κατά της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, λέγοντας ότι τα νοσοκομεία είναι ήδη υπερφορτωμένα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μια από τις σημαντικότερες ιατρικές ενώσεις στην Ιαπωνία συντάχθηκε με το κίνημα κατά της διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο λέγοντας ότι τα νοσοκομεία είναι ήδη υπερφορτωμένα, καθώς η χώρα δίνει μάχη για να θέσει υπό έλεγχο την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού λιγότερο από τρεις μήνες πριν από την έναρξη των Αγώνων.

Η Ένωση Ιατρών του Τόκιο, η οποία εκπροσωπεί περίπου 6.000 γιατρούς πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ανακοίνωσε ότι τα νοσοκομεία στην πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς «είναι γεμάτα και δεν έχουν σχεδόν καμία δυνατότητα» εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων. Με ανοιχτή επιστολή της μάλιστα προς τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Γιοσιχίντε Σούγκα, τον καλεί να πείσει την ΔΟΕ ότι η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων είναι δύσκολη και πρέπει να ματαιωθούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν και η Ιαπωνία έχει αποφύγει την εκρηκτική εξάπλωση του ιού που έχει σημειωθεί σε άλλες χώρες, η κυβέρνηση έχει δεχτεί έντονη κριτική για τους αργούς ρυθμούς της εμβολιαστικής εκστρατείας. Μόνο σχεδόν το 3,5% του πληθυσμού των περίπου 126 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εμβολιαστεί, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χαίρει άκρας υγείας ο Νετανιάχου

Προειδοποιήσεις ΠΟΕΔΗΝ για τη «συνύπαρξη» γρίπης και κορονοϊού

Ούτε το Λονδίνο αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών…

Βλέπουν «γκάφα» Μηταράκη στο βίντεο για την τουρκική ακτοφυλακή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα