ΑΘΗΝΑ
19:40
|
13.06.2021
Εκτίμησε πως η Γερμανία είναι "στο σωστό και ελπιδοφόρο δρόμο" λόγω αυξημένων εμβολιασμών δείχνοντας ανήσυχη για την ινδική μετάλλαξη του covid-19.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκρατημένα αισιόδοξη εμφανίστηκε σήμερα η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ με αφορμή την αύξηση του αριθμού των εμβολιαζομένων κατά του κορονοϊού. Πρότεινε έτσι “μελετημένα” μέτρα χαλάρωσης επισημαίνοντας ότι αποτελεί πηγή ανησυχίας η ινδική μετάλλαξη.

“Βρισκόμαστε στο σωστό και ελπιδοφόρο δρόμο χάρη στον αυξανόμενο αριθμό των εμβολιασμών, ωστόσο, τα βήματα χαλάρωσης των μέτρων πρέπει να μελετηθούν καλά, διότι δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην αντίπερα όχθη” είπε η καγκελάριος στο πλαίσιο διαδικτυακών συζητήσεων της κοινοβουλευτικής ομάδας Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκονωνιστών (CDU/CSU) του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου (Bundestag).

“Τα εμβόλια μπορεί να λειτούργησαν, όμως όσο πιο επιθετική είναι μια νέα μετάλλαξη του κορονοϊού, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να εμβολιαστούν για να αποκτήσουμε την ανοσία της αγέλης. Μια εστία ανησυχίας είναι η ινδική μετάλλαξη του ιού, η οποία εξαπλώνεται ταχύτερα από τη βρετανική” ανέφερε.

Πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (DPA) αναφέρουν πως η Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι «θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω διαβουλεύσεις με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων στις 27 Μαΐου σχετικά με την πορεία των εμβολιασμών με έμφαση στο ζήτημα του εμβολιασμού παιδιών, μαθητών επαγγελματικών σχολείων και φοιτητών.

Η προσεχής διάσκεψη της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων θα ασχοληθεί επίσης με το σχεδιαζόμενο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και τον εφοδιασμό εμβολίων το καλοκαίρι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σημεία δειγματοληψιών από τον ΕΟΔΥ την Δευτέρα 14 Ιουνίου

Κορονοϊός: 358 διασωληνωμένοι, 17 θάνατοι & 297 κρούσματα

Αξιωματούχος ΕΜΑ για το εμβόλιο της AstraZeneca στους άνω των 60 ετών

Παρατείνονται οι αεροπορικές οδηγίες για πτήσεις εσωτερικού και εξωτερικού

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα