ΑΘΗΝΑ
20:41
|
26.04.2024
“Φοβήθηκα ότι δεν θα ξαναπιάσω την κιθάρα”, λέει ο γερόλυκος της ροκ που μαζί με τον Βαν Μόρισον έχουν ταχθεί κατά των λοκντάουν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λεπτομέρειες για την “καταστροφική” εμπειρία που βίωσε με το εμβόλιο της AstraZeneca δίνει σε επιστολή του ο Βρετανός μουσικός Έρικ Κλάπτον επιρρίπτοντας ευθύνες στην “προπαγάνδα” που παρουσιάζει το εμβόλιο ως απολύτως ασφαλές. Η επιστολή του 76χρονου τραγουδιστή-κιθαρίστα είχε παραλήπτη τον αρχιτέκτονα / παραγωγό ταινιών και ακτιβιστή κατά των λοκντάουν Ρόμπιν Μονότι Γκρατσιαντέι. Ο Κλάπτον έστειλε την επιστολή αφότου εμβολιάστηκε με AstraZeneca το Φεβρουάριο, αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone. Η αλληλογραφία δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Γκρατσιαντέι με την άδεια του Κλάπτον. 

Τον Δεκέμβριο του 2020 ο Έρικ Κλάπτον είχε δηλώσει δημόσια πως δεν συμφωνεί με την επιβολή των περιοριστικών μέτρων κατά του νέου κορονοϊού.  Είχε μοιραστεί τις σκέψεις του όταν μαζί με τον Βαν Μόρισον είχαν ερμηνεύσει το σινγκλ κατά των λοκντάουν με τίτλο: “Stand and Deliver”.

“Πήρα την πρώτη δόση του AZ και αμέσως είχα σοβαρές αντιδράσεις που διήρκεσαν δέκα ημέρες.  Ανέκαμψα τελικά, και μου είπαν ότι θα ήταν δώδεκα εβδομάδες πριν από τη δεύτερη…” έγραψε στην επιστολή ο τρεις φορές Rock and Roll Hall Of Famer. Ο Κλάπτον πρόσθεσε ότι στην πραγματικότητα του προσφέρθηκε η δεύτερη δόση έξι εβδομάδες αργότερα, κάτι που δέχτηκε παρά την αρχική του αντίδραση καθώς είχε “λίγο περισσότερη γνώση των κινδύνων. Οι παρενέργειες ήταν καταστροφικές, τα χέρια και τα πόδια μου ήταν είτε παγωμένα, είτε μουδιασμένα ή καίγονταν και ήταν σχεδόν άχρηστα για δύο εβδομάδες, φοβόμουν ότι δεν θα έπαιζα ποτέ ξανά. Αλλά η προπαγάνδα λέει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές για όλους”.

Ο Κλάπτον τόνισε επίσης ότι δεν είναι πρόβατο. “Είναι δύσκολο να δαγκώσω τη γλώσσα μου με αυτό που ξέρω τώρα”, έγραψε και χαρακτήρισε  “ήρωες” άτομα σαν τον Βρετανό πολιτικό Ντέσμοντ Σουέιν που τάχθηκε κατά των περιοριστικών μέτρων, αλλά και αρκετές άλλες “αιρετικές για τον κορονοϊό φωνές” που ανακάλυψε στα κανάλια του YouΤube και που για κάποιους θεωρούνται οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας.

Πηγή: Rolling Stone

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πασχαλινή έκθεση στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Ξεκινούν προγράμματα προληπτικού ελέγχου για 3 μορφές καρκίνου και καρδιαγγειακά νοσήματα

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα