ΑΘΗΝΑ
06:13
|
27.04.2024
Τα γυμνάσια Κύπρου-Γαλλίας ολοκλήρώθηκαν με επιτυχία, ένα 24ωρο πριν την αυριανή σύνοδο των υπουργών Άμυνας Κύπρου-Ελλάδας-Αιγύπτου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η αεροπορική άσκηση Κύπρου-Γαλλίας, «ΤΑΛΩΣ 2021», με τη συμμετοχή δυνάμεων της κυπριακής Εθνικής Φρουράς και του γαλλικού στρατού στο φόντο της πολυήμερης επίσκεψης του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ Ντε Γκολ στην Κύπρο.

Απάντηση στην Τουρκική προκλητικότητα: Έρχεται το Γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ  Ντε Γκόλ» - Newsbomb - Ειδησεις - News

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε στην είσοδο δύο σχηματισμών τετράδας μαχητικών Rafale σε χαμηλό ύψος, με στόχο την προσβολή στρατιωτικών εγκαταστάσεων της Εθνικής Φρουράς.

Σκοπός της άσκησης ήταν ο έλεγχος του συστήματος αεράμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας και η εξάσκηση του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς σε ρεαλιστικές συνθήκες.

Την άσκηση παρακολούθησε ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος ύΠετρίδης συνοδευόμενος από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Αντρέα Λουκά και τον Υπαρχηγό του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγο Κώστα Χρυσηλίου.

Ο Πετρίδης συνεχάρη τέλος το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς για το “άρτιο επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας” και το προσωπικό των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων για την “άψογη συνεργασία”.

Σε επακόλουθη ανακοίνωσή του το κυπριακό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι μέσα από τη συγκεκριμένη άσκηση, συνεκπαιδεύεται το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς και των Γαλλικών Δυνάμεων “ενώ κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών στον τομέα των αεροπορικών επιχειρήσεων”.

Η τριμερής Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου

Αύριο, Τετάρτη, αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία η τριμερής σύνοδος των υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου.

Στην ατζέντα της τέταρτης τριμερούς υπουργικής συνόδου συμπεριλαμβάνονται οι εξελίξεις στην ευρύτερη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, η στρατιωτική συνεργασία και οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις μεταξύ των τριών χωρών.

Image
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Συνέλαβαν μέλη του DiEM25 και του MERA25 στη Γερμανία

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα