ΑΘΗΝΑ
20:07
|
26.04.2024
Με βολές κατά του Χρήστου Καλογρίτσα σχολιάζουν από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τα όσα ανέφερε νωρίτερα στην ειδική Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με βολές κατά του Χρήστου Καλογρίτσα σχολιάζουν από το ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία (ΠΣ) τα όσα ανέφερε νωρίτερα στην ειδική Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας για τις σχέσεις του με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό non paper από την Κουμουνδούρου, «ο κ. Καλογρίτσας προσήλθε σήμερα στην προανακριτική για να προσκομίσει κάποια μηνύματα που προκαλούν θυμηδία».

Ο Νίκος Παππάς, όπως και ο ίδιος είχε τονίσει στην ομιλία του στην Ολομέλεια, είχε συναντήσεις και επαφές με όλους τους υποψηφίους.

Σε ό,τι αφορά τα 8 εκατ. ευρώ, ο κ. Καλογρίτσας συνελήφθη για μια ακόμα φορά ψευδόμενος, ισχυριζόμενος ότι τα δανείστηκε.

Να του θυμίσουμε, όμως, ότι ο γιος του, Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, έχει υπογράψει, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στον διαγωνισμό, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχει δανειστεί χρήματα.

Προκύπτει, ως εκ τούτου, σωρεία αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί τόσο από τον Χρήστο όσο και από τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα.

Σε ό,τι αφορά την πρωτοφανή αυθαιρεσία Κελέτση να παραποιήσει τα πρακτικά, ισχυριζόμενος ότι έχει το δικαίωμα, αναρωτιόμαστε: Η κατάθεση του μάρτυρα καθώς και οι διάλογοι αποτελούν αποδεικτικό υλικό. Αυτά που ισχυρίζεται ο κ. Κελέτσης, έχει το σθένος να τα επικαλεστεί ενώπιον ποινικού δικαστηρίου;​» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. 

Eίχε προηγηθεί η προαναγγελία του συνηγόρου του Νίκου Παππά Βαγγέλη Γεωργακόπουλου για κατάθεση μήνυσης σε βάρος του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Σταύρου Κελέτση σχετικά με την παραποίηση πρακτικών.

«Η σημερινή απόφαση του Προέδρου της Επιτροπής κου Σταύρου Κελέτση περί δήθεν κυριαρχικού δικαιώματος του ιδίου να διαμορφώνει ελεύθερα κατά τη βούληση του τα πρακτικά είναι πρωτοφανής για την ελληνική κοινοβουλευτική ιστορία κι επικίνδυνη για τη δημοκρατία. Ο κος Παππάς θα προβεί άμεσα στην υποβολή έγκλησης- μήνυσης σε βάρος του» δήλωσε ειδικότερα ο Βαγγέλης Γεωργακόπουλος.

«Όσον αφορά την ουσία της υπόθεσης η κατάθεση του κου Καλογρίτσα και τα στοιχεία που ο ίδιος προσκόμισε είναι μηδαμινής αποδεικτικής αξίας. Αντίθετα όσα στοιχεία έχουν δει το φως  της δημοσιότητας καταδεικνύουν σωρεία ποινικών ευθυνών, σωρεία εγκληματικών πράξεων τόσο του ιδίου όσο και του γιου του Ιωάννη – Βλαδίμηρου Καλογρίτσα» συμπλήρωσε ο δικηγόρος του πρώην υπουργού.

Πηγές: Insider.gr, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα