ΑΘΗΝΑ
06:40
|
04.05.2024
«Αυτοί που υποστηρίζουν την τρομοκρατία δεν θα είναι ασφαλείς στη Γερμανία» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Χορστ Ζεεχόφερ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δράση στη Γερμανία τριών συλλόγων που σχετίζονται ή βρίσκονται κοντά στην λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ  απαγόρευσε σήμερα η κυβέρνηση της Καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών , Χορστ Ζεεχόφερ ανακοίνωσε την απαγόρευση των τριών οργανώσεων με το επιχείρημα πως χρηματοδοτούσαν “την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ”, που έχει χαρακτηριστεί ως τέτοια από το Βερολίνο κατόπιν αμερικανικών πιέσεων.

««Αυτοί που υποστηρίζουν την τρομοκρατία δεν θα είναι ασφαλείς στη Γερμανία» δήλωσε στο twitter ο υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ. «Ασχέτως ποιο μανδύα φορούν, δεν πρόκειται να βρουν καταφύγιο στη χώρα μας.»» δήλωσε στο twitter ο υπουργός Εσωτερικών, Χορστ Ζεεχόφερ. «Ασχέτως ποιο μανδύα φορούν, δεν πρόκειται να βρουν καταφύγιο στη χώρα μας.»

Οι τρεις σύλλογοι που κατηγορούνται ότι συγκέντρωναν χρήματα για τη Χεζμπολάχ είναι η “Γερμανό-λιβανέζικη οικογένεια” (Deutsche Libanesische Familie), “Άνθρωποι στηρίζουν Ανθρώπους” (Menschen für Menschen) και “Σώστε την ειρήνη” (Gib Frieden) .

Φέρεται πως συγκέντρωναν, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, χρήματα που προορίζονταν για τις οικογένειες μαχητών της Χεζμπολάχ, οι οποίοι έχουν σκοτωθεί.

Οι σύλλογοι θεωρούνται «αντικαταστάτες» παρόμοιας οργάνωσης, η οποία είχε απαγορευτεί το 2014.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών, η βεβαιότητα ότι οι οικογένειές τους θα στηρίζονται οικονομικά σε περίπτωση που σκοτωθούν, ενισχύει την προθυμία νεαρών μαχητών της Χεζμπολάχ να πολεμήσουν κατά του Ισραήλ.

Η προσπάθεια των τριών συλλόγων να συγκεντρώσουν χρήματα για τις οικογένειες νεκρών μαχητών στηρίζει τον αγώνα της Χεζμπολάχ κατά του Ισραήλ και συνεπώς βρίσκεται σε αντίθεση με τη συνταγματική αρχή της Συνεννόησης των Λαών. Βάσει του άρθρου 9 του Γερμανικού Συντάγματος, οργανώσεις και σύλλογοι που παραβιάζουν αυτή την αρχή, απαγορεύονται.

Στη Γερμανία, όπως και στην ΕΕ, το στρατιωτικό σκέλος της Χεζμπολάχ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση.

Τον Μάρτιο του 2019 το υπουργείο Εσωτερικών απαγόρευσε  κάθε δραστηριότητα της Χεζμπολάχ επί γερμανικού εδάφους. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Πυρά Ζαχάροβας κατά Κάμερον για χρήση όπλων κατά της Ρωσίας μέσω Ουκρανίας

Ο διευθυντής της CIA ξανά στο Κάιρο για παζάρι με Ισραήλ και Χαμάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα