ΑΘΗΝΑ
18:19
|
25.04.2024
Η έρευνα της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης αφορά τις επιχειρηματικές συναλλαγές του πρώην προέδρου πριν από την εκλογή στον Λευκό Οίκο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η εισαγγελία της πολιτείας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι η έρευνα για τις συναλλαγές του “Οργανισμού Τραμπ” δεν είναι πλέον αποκλειστικά “αστική” αλλά έχει “προσλάβει ποινική φύση”.

Η επικεφαλής της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, Λετίσια Τζέιμς, η οποία είναι Δημοκρατική, δήλωσε ότι η έρευνα για την εταιρεία ιδιοκτησίας του Τραμπ δεν ήταν πλέον καθαρά αστική.  Η Τζέιμς έχει θέσει από το 2019 στο μικροσκόπιο τις οικονομικές συναλλαγές του Ντόναλντ Τραμπ πριν από την εκλογή στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών. Η οικογένεια Τραμπ αρνείται το κατηγορητήριο και υποστηρίζει πως πρόκειται για μια “πολιτική βεντέτα” ενορχηστρωμένη από την Λετίσια Τζέιμς.

Ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης, Φαμπιάν Λέβι, δήλωσε στο BBC την Τρίτη: “Έχουμε ενημερώσει τον Οργανισμό Τραμπ ότι η έρευνά μας δεν είναι πλέον καθαρά αστικού χαρακτήρα”. “Πλέον ερευνούμε ενεργά τον όμιλο για εγκληματική ικανότητα, μαζί με τον εισαγγελέα του Μανχάταν. Δεν έχουμε κανένα επιπλέον σχόλιο”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος Τύπου του γραφείου της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης. Ο κ. Λέβι απέφυγε να αποκαλύψει λεπτομέρειες ως προς τους λόγους που ώθησαν την εισαγγελία να αλλάξει τη φύση της έρευνας ή εάν ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος μπορεί να εμπλακεί προσωπικά σε οποιουσδήποτε ισχυρισμούς.

Σύμφωνα με την Λετίσια Τζέιμς ότι ο κ. Τραμπ και όμιλός του είχαν διογκώσει την αξία των περιουσιακών του στοιχείων όταν ζητούσε δάνεια από τις τράπεζες και στη συνέχεια υποτίμησε τα ίδια περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να πληρώσει λιγότερους φόρους. Το γραφείο της εισαγγελέα έχει επίσης να εξετάσει ιδιοκτησιακά έγγραφα που αφορούν άλλα τέσσερα ακίνητα του ομίλου Τραμπ σε Μανχάταν, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, στο Σικάγο και στο Λος Άντζελες.  Ο εισαγγελέας του Μανχάταν, Σάιρους Βανς, ο οποίος έχει εκλεγεί με τους Δημοκρατικούς, διενεργεί έρευνα για τις επιχειρηματικές δοσοληψίες του Τραμπ προτού αναλάβει την προεδρία των ΗΠΑ εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια. Είχε δηλώσει σε δικαστικά έγγραφα τον περασμένο Αύγουστο ότι το γραφείο του διερευνά φερόμενη “παρατεταμένη εγκληματική συμπεριφορά” στον Οργανισμό Τραμπ.

Η έρευνα του Σάιρους Βανς είχε αρχίσει όταν ο πρώην δικηγόρος και εξ απορρήτων συνεργάτης του Τραμπ, ο Μάικλ Κόεν, αποκαλύφθηκε πως είχε πληρώσει πριν από τις εκλογές του 2016 δύο γυναίκες που έλεγαν πως είχαν σεξουαλικές συνευρέσεις με τον μεγιστάνα για να εξαγοραστεί η σιωπή τους.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Νέα ειδική απεσταλμένη ανθρωπιστικών υποθέσεων των ΗΠΑ, η Λιζ Γκράντε

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Τον ΚΟΣΜΟ ενόψει ευρωεκλογών παρουσίασε ο Πέτρος Κόκκαλης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα