ΑΘΗΝΑ
15:55
|
21.06.2024
Η αξία για πάνω από 7.000 νομίσματα συρρικνώθηκε πάνω από 600 δισ. δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα, πέφτοντας στο 1,9 τρισ. δολάρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ραγδαία είναι η πτώση της αξίας των ψηφιακών νομισμάτων, γεγονός που βάζει σε δοκιμασία τις ίδιες τις αντοχές της «μόδας» των κρυπτονομισμάτων.

Η αξία για πάνω από 7.000 νομίσματα συρρικνώθηκε πάνω από 600 δισ. δολάρια την προηγούμενη εβδομάδα, πέφτοντας στο 1,9 τρισ. δολάρια. Το μεγαλύτερο όλων, το bitcoin, έχασε 11% την Τετάρτη διολισθαίνοντας κάτω από τα 40.000 δολάρια, δηλαδή 25.000 δολάρια κάτω από το ιστορικό υψηλό του Απριλίου.

Πολλαπλοί παράγοντες παίζουν τον ρόλο τους, από την κριτική για την περιβαλλοντική επίπτωση του ενεργοβόρου bitcoin, από τον πάλαι πότε υπερασπιστή του Έλον Μασκ, έως τον κίνδυνο νομοθετικών πιέσεων σε αυτό που έχει ονομαστεί η Άγρια Δύση των επενδύσεων. 

Το ορόσημο των 40.000 δολαρίων είναι ένα σημαντικό σημείο είτε για την εκτίναξη είτε για την υποχώρηση του bitcoin, και μια περαιτέρω πτώση ακόμα και κάτω από τα 30.000 δολάρια δεν είναι απίθανη, έγραψε ο αναλυτής Τζέφρι Χάλλεϋ.

Στις αρχές Απριλίου, η αξία των κρυπτονομισμάτων άγγιξε τα 2 τρισ. δολάρια για πρώτη φορά, ένας διπλασιασμός της αξίας τους σε μόλις 2 μήνες, βασισμένος στην αισιοδοξία λόγω της αυξανόμενης προσοχής από θεσμικούς επενδυτές. Η σημερινή κρίση «διέγραψε» πάνω από 600 δισ. δολάρια, με τον Μάικ ΜακΓκλον, αναλυτή του Bloomberg, να προβλέπει πως το bitcoin θα σταθεροποιηθεί τελικά στις 49.000 δολάρια. 

Η σχέση της τιμής bitcoin και χρυσού έχει πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Φεβρουαρίου. Οι υπερασπιστές του ισχυρίζονται πως είναι το σύγχρονο αποθεματικό αξίας, ωστόσο η μεταβλητότητα του τους διαψεύδει. 

Αφού το bitcoin υποχώρησε από το υψηλό στα μέσα Απριλίου, ένα ράλι του Ether –του δεύτερου μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος- τράβηξε την προσοχή. Αλλά και αυτό κάπου «κόλλησε», όπως έγραψε ο οικονομικός αναλυτής Κρις Γουέστον, συμπληρώνοντας πως «η σκόνη έπρεπε επιτέλους να κατακάτσει».

Πηγές: Insider.gr, Financial Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αγίου Πνεύματος: Πόσο αυξάνεται η αμοιβή για όσους εργάζονται 

Εκλογές στη Γαλλία: Η μάχη των ακραίων στη Δεξιά, την Αριστερά και το Κέντρο;

ΑΑΔΕ: Λουκέτο σε 4 καταστήματα γνωστής αλυσίδας ρούχων-Δεν διαβίβαζαν αποδείξεις

Τάκης Θεοδωρικάκος: Απαραίτητη η συνεργασία για την αποκλιμάκωση των τιμών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα