ΑΘΗΝΑ
03:20
|
03.08.2021
Ήδη πάνω από 2.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει συμμετοχή για να εμβολιαστούν, οι περισσότεροι νέοι από τη Βόρεια Μακεδονία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο κέντρα εμβολιασμού κατά της Covid-19 άνοιξε η Βουλγαρία στη μεθόριο της με τη Βόρεια Μακεδονία, στο νότιο τμήμα (κοντά στο Ντέλτσεβο και στο Νόβο Σέλο).

Ο Δρ. Μιλέν Βραμπέφσκι, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους τόνισε ότι στα κινητά κέντρα εμβολιασμού μπορούν να εμβολιαστούν δωρεάν οι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας με βουλγαρικά διαβατήρια αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι της μεθορίου.

«Από τις 19 Μαΐου, τα κέντρα εμβολιασμού θα λειτουργούν ως “πράσινοι διάδρομοι” και οι πολίτες από την άλλη πλευρά των συνόρων μπορούν να έρθουν και να εμβολιαστούν ελεύθερα» δήλωσε ο Δρ. Βραμπέφσκι.

Ήδη πάνω από 2.000 άνθρωποι έχουν δηλώσει συμμετοχή για να εμβολιαστούν, οι περισσότεροι νέοι από τη Βόρεια Μακεδονία που θέλουν να εμβολιαστούν προκειμένου να μεταβούν σε κάποια χώρα της Κεντρικής και Δυτικής Ευρώπης για να εργαστούν.

Με τον τρόπο αυτό η Βουλγαρία προσφέρει ένα είδος «σανίδας σωτηρίας» στη Βόρεια Μακεδονία για την πολύ αργή πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος. «Συνεχώς λαμβάνουν δωρεές αλλά ακόμα δεν επαρκούν και για αυτό αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή τη χειρονομία με απόφαση του (βουλγαρικού) υπουργικού συμβουλίου. Θέλουμε να δείξουμε οτι νοιαζόμαστε για αυτούς και έχουμε καθήκον να το κάνουμε» δήλωσε ο Δρ. Μιλέν Βραμπέφσκι.

Η Βόρεια Μακεδονία, που εξαρτάται κυρίως από το πρόγραμμα COVAX, έχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμών στην Ευρώπη, με το ποσοστό του πληθυσμού που έχει κάνει έστω την πρώτη δόση να ανέρχεται μόλις στο 8%.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Α. Μπλίνκεν: ΗΠΑ και σύμμαχοι θα δώσουμε μια «συλλογική απάντηση» για την επίθεση στο Mercer Street

Γερμανία: «Ναι» σε εμβολιασμό παιδιών 12-17 ετών και σε αναμνηστική δόση για ηλικιωμένους και ευπαθείς

Αφγανιστάν: Οι πρεσβείες των ΗΠΑ και Βρετανίας κατηγορούν τους Ταλιμπάν για τη «σφαγή» δεκάδων αμάχων

ΕΟΔΥ: Τα πρώτα περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου φέτος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα