ΑΘΗΝΑ
15:11
|
09.05.2024
Το ενδιαφέρον του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής επιβεβαίωσε ο πρώην υπουργός.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το ενδιαφέρον του για τη διεκδίκηση της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, ενόψει της επίσημης εκκίνησης της κούρσας να έχει οριστεί για τον Σεπτέμβριο, επιβεβαίωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αθήνα Είσαι Εσύ», Παύλος Γερουλάνος.

«Είμαι και προφανώς θα είμαι πάντα παρών στη μάχη για να φέρουμε το όραμα του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος στο σήμερα, να το μεταφράσουμε σε θέσεις και προτάσεις που αφορούν κάθε Ελληνίδα και κάθε Ελληνα και έτσι να το κάνουμε και πάλι δύναμη θετικής αλλαγής για την ελληνική κοινωνία» ήταν ειδικότερα τα λόγια του κ. Γερουλάνου στο πλαίσιο συνέντευξής του στο libre.gr.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα σχέδιο προοδευτικό που απελευθερώνει δυνάμεις και τους δίνει προοπτική. Ένα σχέδιο ανάπτυξης που ανοίγει το παιχνίδι σε περισσότερους παίκτες, υπαρκτούς και νέους, και τους προσφέρει τα εργαλεία να γίνουν ανταγωνιστικοί και εξωστρεφείς.

Αυτό όμως απαιτεί γενναίες μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα δημιουργική δύναμη και διαδικασίες διαφάνειας που θα επιτρέψουν σε συλλογικότητες, όπως είναι τα επιμελητήρια και οι ομάδες παραγωγών, να διεκδικήσουν και να κερδίσουν εξουσία. Ένα τέτοιο σχέδιο δεν θα έρθει ποτέ από τα δύο αυτά κόμματα διότι απαιτεί τη μείωση της δικής τους εξουσίας και μεγαλύτερο έλεγχο. Αυτή είναι η δική μας δουλειά» επισήμανε μεταξύ άλλων.

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο Παύλος Γερουλάνος χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ «συντηρητικό κόμμα».

«Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τις πράξεις της, δείχνει ότι δεν μπορεί να αποτινάξει τον μύθο που μόνη της έφτιαξε και μόνη της κατέστρεψε. Από τη μία ταλανίζεται από παιδικές ασθένειες και δεν έχει ξεκαθαρίσει το πού θέλει να πάει και με ποιους. Και από την άλλη, η ηγεσία του δείχνει ότι πάσχει από έλλειψη ενσυναίσθησης. Αδυνατεί να παρακολουθήσει τις διεθνείς και εγχώριες εξελίξεις, αδυνατεί να αφουγκραστεί τις επιθυμίες και τις ανάγκες της κοινωνίας και παραμένει αδύναμη στην κατάθεση προτάσεων που θα μπορούσαν να πάνε την Ελλάδα μπροστά. Ο λόγος για αυτό είναι ότι παραμένει ένα συντηρητικό και βαθύτατα πατερναλιστικό κόμμα, όπου μια μερίδα πιστεύει ότι κρατά στα χέρια της την «αλήθεια» και όλοι οι άλλοι πρέπει να ακολουθήσουν. Οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας δεν θα συσπειρωθούν ποτέ πίσω από κόμματα που κοιτούν με νοσταλγία το χθες και κρατούν την εξουσία ασφυκτικά στα χέρια λίγων», δήλωσε συγκεκριμένα ο πρώην υπουργός.

Αξίζει να σημειωθεί πως για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής μέχρι στιγμής βέβαιες πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες των Φώφης Γεννηματά, Ανδρέα Λοβέρδου και Νίκου Ανδρουλάκη, ενώ δείχνει να το σκέφτεται ο Χάρης Καστανίδης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
ΣΥΝΑΦΗ

Φοιτητικοί Σύλλογοι: Ολονύχτια διαμαρτυρία την Δευτέρα για την Παλαιστίνη

Κύπρος: Απέπλευσε πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια για την πλωτή προβλήτα στη Γάζα

Νέες επιθέσεις σε πλοία ανέλαβαν οι Χούθι της Υεμένης

ΛΑΡΚΟ: Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για την απόλυση των εργαζομένων- Κινητοποίηση στο Σύνταγμα την Παρασκευή

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα