ΑΘΗΝΑ
07:41
|
03.05.2024
Εκτιμάται πως στην παρούσα φάση και μέχρις ότου αποκατασταθούν πλήρως οι διατλαντικές σχέσεις, δεν είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ να τις ασκήσει.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ΗΠΑ φαίνεται πως προσανατολίζονται στην πιθανή άρση κυρώσεων σε βάρος της εταιρίας Nord Stream 2 AG που βρίσκεται πίσω από τον ρωσο-γερμανικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 και τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Ματίας Γούρνινγκ, που θεωρείται πως διατηρεί στενές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Russia's pipe-laying ship Fortuna in the Baltic Sea

Πληροφορίες του πρακτορείου Ρόιτερς που επικαλείται πηγές στο Στέιτ Ντηπάρτμεντ αναφέρουν πως ετοιμάζεται,εντός τρέχοντος 24ώρου, έκθεση Αμερικανών διπλωματών προς το Κογκρέσο πως μολονότι η εταιρία Nord Stream 2 AG και ο διευθύνων σύμβουλος ενεπλάκησαν σε δραστηριότητες που επιφέρουν κυρώσεις δεν είναι επί του παρόντος προς το συμφέρον των ΗΠΑ να τις ασκήσει. Μεταξύ άλλων γιατί η κυβέρνηση Μπάιντεν επιχειρεί να αποκλιμακώσει την ένταση στις διατλαντικές σχέσεις που επέφεραν αποφάσεις του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Πάντως στην έκθεση του Στέιτ Ντηπάρτμεντ φέρεται να επισημαίνεται πως η κυβέρνηση Μπάιντεν εξακολουθεί να αντιτίθεται στην ολοκλήρωση εργασιών του αγωγού Nord Stream 2.

Το ενδεχόμενο μη άσκησης αμερικανικών κυρώσεων χαιρετίστηκε από τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας που εκτίμησε πως κάτι τέτοιο θα είναι “εποικοδομητικό βήμα που θα χαρούμε να το συζητήσουμε πολύ με τους εταίρους μας στην Ουάσιγκτον”.

Η ρωσική κρατική εταιρία Ενέργειας Gazprom και οι ευρωπαίοι εταίροι της εντείνουν τις προσπάθειες ολοκλήρωσης του αγωγού που είναι πλέον έτοιμος κατά 95%.

Germany approves Nord Stream-2 as issue over Ukrainian transit lingers |  New Europe
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργατική Πρωτομαγιά με 191 νεκρούς εν ώρα εργασίας στην Ιταλία

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα