ΑΘΗΝΑ
05:33
|
26.05.2024
Επί της αρχής ψηφίστηκε απόψε το πολύκροτο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια με τις ψήφους 156 βουλευτών της Ν.Δ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επί της αρχής ψηφίστηκε απόψε το πολύκροτο νομοσχέδιο για τη συνεπιμέλεια με τις ψήφους 156 βουλευτών της Ν.Δ.

Τα επίμαχα άρθρα 7 και 13 που προκάλεσαν και το μεγαλύτερο σάλο καταψηφίστηκαν στη διάρκεια ονομαστικής ψηφοφορίας από τις βουλευτές της ΝΔ, Μαριέτα Γιαννάκου και Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το άρθρο 7 αφορούσε την από κοινού και εξίσου άσκηση της γονικής μέριμνας και το άρθρο 13 το χρόνο επικοινωνίας παιδιού με τον γονέα που δεν διαμένει μαζί του.

Από την ονομαστική ψηφοφορία αποχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνώντας με τα μέτρα προστασίας κατά του Covid που εφαρμόζονται στις συνεδριάσεις και τις ψηφοφορίες.

Το ΚΙΝΑΛ αποχώρησε εκτιμώντας ότι “συνιστά παρωδία” να διεξάγεται ονομαστική, μετά από αίτημα κόμματος που αποχωρεί.

Από την ψηφοφορία αποχώρησε και το ΚΚΕ, η κοινοβουλευτική ομάδα του οποίου δήλωσε ότι καταψηφίζει τα επίμαχα άρθρα 7 και 13 του νομοσχεδίου για την κοινή γονική μέριμνα, για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία αλλά αποχώρησε από αυτήν. Το γεγονός χαρακτηρίστηκε από το ΚΚΕ “τέλεια κοροϊδία” θεωρώντας πως τέτοιοι χειρισμοί “αποτελούν βούτυρο στο ψωμί της ΝΔ”.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης τόνισε χαρακτηριστικά:

Το ΚΚΕ δεν μπορεί να συμμετέχει σε μια διαδικασία-τραγέλαφο, την οποία χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να καλύψει τη στρατηγική σύμπλευση που έχει με την ΝΔ και τα άλλα κόμματα, προσπαθώντας να εφεύρει κοινοβουλευτικά ανήκουστα τερτίπια για να παρουσιάσει μια ψεύτικη αντιπολίτευση και να εγκλωβίσει το λαό στο δικομματικό δίλημμα, να τον βάλει να επιλέξει ποιος από τους δύο θα διαχειριστεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει την ζωή του.

Στο τέλος της ψηφοφορίας, ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ισχυρίστηκε ότι η προσπάθεια που έγινε ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Επέκρινε με δριμύτητα την αντιπολίτευση, εκτός από το ΚΚΕ, κατηγορώντας την πως αντιμετώπισε το ζήτημα της συνεπιμέλειας με λαϊκισμό. Και κατέληξε λέγοντας:

“Οι πολίτες μας κρίνουν και κατανοούν ποιος προσπαθεί να λύσει προβλήματα και ποιος θέλει να κρύβεται και να μην αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φιλιππίνες: Νεός Σταθμός επιτήρησης κοντά στην Ταϊβάν. Εντείνεται η στρατιωτικοποίηση

ΕΣΣΔ: Το φεμινιστικό κίνημα εντός του Κομμουνιστικού Κόμματος

Ερντογάν: Θα συνεχιστεί η πίεση προς το Ισραήλ εώς ότου τερματίσει τον πόλεμο

Δημοσκόπηση GPO: Τα ποσοστά των κομμάτων και ο αντίπαλος του Μητσοτάκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα