ΑΘΗΝΑ
12:02
|
19.04.2024
Ο Δένδιας τόνισε πως στο Κάιρο ενημερώθηκε για τις προσπάθειες Αιγυπτίων διπλωματών με στόχο την αποκλιμάκωση και παύση των συγκρούσεων σε Γάζα και Ισραήλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την εκτίμηση ότι “σύντομα” μπορεί να έχουμε θετική εξέλιξη σε σχέση με τις επιθέσεις σε Γάζα και Ισραήλ έκανε απόψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά την ολοκλήρωση συνάντησης που είχε το απόγευμα στο Κάιρο με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

Ανέφερε πως με τον Σούκρι συζήτησαν τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή έπειτα από τις επαφές που είχε την Τρίτη σε Ισραήλ, Ραμάλα Δυτικής Όχθης και Αμάν Ιορδανίας με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Ασκενάζι, τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμεντ Στάγιεχ και τον Ιορδανό ομόλογό του, Αϊμαν Σαφάντι.

Ο Δένδιας τόνισε πως ο Σούκρι τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες Αιγυπτίων διπλωματών, τις επαφές του Αιγύπτιου Προέδρου Αμπντέλ Φατάχ Σίσι στο Παρίσι στο περιθώριο της συνόδου ΕΕ-Αφρικής αλλά και για τις ευρύτερες προσπάθειες της αιγυπτιακής πλευράς με στόχο την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

“Εκφράζω συγκρατημένη αισιοδοξία ότι σύντομα θα έχουμε θετική κατάληξη ώστε να μπορέσει να αποκατασταθεί η σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή” τόνισε ο Νίκος Δένδιας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

MyCoast: Η νέα πλατφόρμα καταγγελιών για παραλίες

Οι τελευταίες 14 υποψηφιότητες της Νέας Αριστεράς για τις Eυρωεκλογές

Ισραηλινή επίθεση στο Ιράν: Υποβαθμίζει η Τεχεράνη [upd]

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα