ΑΘΗΝΑ
20:05
|
26.04.2024
Όλα δείχνουν πως αύριο αναμένεται παύση των εχθροπραξιών και από τις δύο εμπόλεμες πλευρές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

To ισραηλινό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο KAN μετέδωσε απόψε πως το υπηρεσιακό υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ θα κληθεί αύριο να ψηφίσει επί ενός σχεδίου “μονομερούς παύσης” των επιθέσεων στη Γάζα.

Στόχος μίας τέτοιας κίνησης είναι η πιθανή αποφυγή δεσμεύσεων που θα ικανοποιούν βασικά αιτήματα της παλαιστινιακής ισλαμικής οργάνωσης ΧΑΜΑΣ και τα οποία έχουν κοινοποιήσει στην κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου Αιγύπτιοι διπλωμάτες.

Νωρίτερα πάντως αξιωματούχοι στον Λευκό Οίκο ανέφεραν ως πιθανή την παύση των εχθροπραξιών θεωρώντας πως οι εξελίξεις που καταγράφονται τις τελευταίες ώρες είναι “πολλά υποσχόμενες”.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, Τζεν Ψάκι, δήλωσε κατά την αποψινή ενημέρωση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο πως η κυβέρνηση “χρησιμοποίησε το ρόλο των ΗΠΑ και τις σχέσεις της με χώρες της περιοχής καταβάλλοντας, ήσυχα (σ.σ. δηληαδή μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας), προσπάθειες μέσω διπλωματικών καναλιών”.

Παράλληλα η ηλεκτρονική έκδοση της λιβανέζικης εφημερίδας Al Akhbar επικαλούμενη ανώτερα στελέχη της Χαμάς στη Γάζα μετέδωσε πως η εκεχειρία ή παύση των εχθροπραξιών μπορεί να τεθεί σε ισχύ από αύριο το πρωί, 21/5.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Τον Ερντογάν σουλτάνο αποδομεί ο ΥΠΕΞ του Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα