ΑΘΗΝΑ
07:38
|
20.04.2024
Η πορεία της πανδημίας και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν ο πρωθυπουργός με τον Βούλγαρο πρόεδρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πορεία της πανδημίας αλλά και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ.

Ειδικότερα, στη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η πορεία της πανδημίας και οι ενέργειες για την αντιμετώπισή της, καθώς επίσης η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η πρόοδος που συντελείται για τη διευκόλυνση των διασυνοριακών μετακινήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε επίσης με τον κ. Ράντεφ για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Ο Πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της προόδου στην ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της εκπλήρωσης όλων των κριτηρίων που έχει θέσει η ΕΕ.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ράντεφ εξέτασαν ζητήματα διμερούς συνεργασίας, μεταξύ άλλων, στα πεδία της οικονομίας και της ενέργειας.

Πηγές: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα