ΑΘΗΝΑ
13:47
|
22.06.2021
Η πορεία της πανδημίας και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν ο πρωθυπουργός με τον Βούλγαρο πρόεδρο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πορεία της πανδημίας αλλά και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ.

Ειδικότερα, στη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκε η πορεία της πανδημίας και οι ενέργειες για την αντιμετώπισή της, καθώς επίσης η επιτάχυνση των εμβολιασμών και η πρόοδος που συντελείται για τη διευκόλυνση των διασυνοριακών μετακινήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε επίσης με τον κ. Ράντεφ για την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων. Ο Πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της προόδου στην ενταξιακή πορεία των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της εκπλήρωσης όλων των κριτηρίων που έχει θέσει η ΕΕ.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ράντεφ εξέτασαν ζητήματα διμερούς συνεργασίας, μεταξύ άλλων, στα πεδία της οικονομίας και της ενέργειας.

Πηγές: ΕΡΤ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κίεβο: Αγορά τουρκικών “drones – δολοφόνων” για “προστασία” από τη Ρωσία

Τρεμόπουλος: Είμαι σε κέντρο αποκατάστασης για να ξαναμάθω να περπατάω

Πούτιν για την 80η επέτειο του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου

Στο 92,98% η αποτελεσματικότητα του κουβανικού εμβολίου Αμπντάλα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα