ΑΘΗΝΑ
00:33
|
25.04.2024
Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τις περιοχές της Ανατολικής Κορινθίας τις οποίες έπληξε η πύρινη λαίλαπα. Μαρτυρία από κάτοικο στην περιοχή που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ανατολική Κορινθία έζησε εφιαλτικές στιγμές τις δύο τελευταίες μέρες με απόρροια 40.000 στρέμματα καμένου δάσους και δεκάδες καμένα σπίτια. Οι εστίες της φωτιάς σε πολλές περιοχές κόπασαν αλλά η «επόμενη μέρα» για κάποιους ήταν δύσκολη, όπως και για το περιβάλλον. Οι κάτοικοι ευτυχώς δεν κινδύνεψαν, όμως αρκετοί έχασαν τις περιουσίες τους.

Το σημείο που ξεκίνησε η φωτιά ήταν στην περιοχή του Σχίνου την Τετάρτη το βράδυ.

Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου που διαμένει ακριβώς δίπλα στο αρχικό σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς, στις 21:32, κάλεσε ο ίδιος την πυροσβεστική αφού αντιλήφθηκε ότι το διπλανό χωράφι καίγονταν. Η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση αλλά λόγω του δυνατού αέρα επεκτάθηκε με αυξημένη ταχύτητα και δημιούργησε πύρινη λαίλαπα σε πολλούς οικισμούς. Τα πυροσβεστικά οχήματα δεν είχαν την ευχέρεια να επανατροφοδοτηθούν με νερό άμεσα, λόγω της ανυπαρξίας πυροσβεστικού κρουνού με αποτέλεσμα να χρειάζεται να κατέβουν στην παραλία.

Στην αρχή η φωτιά κατευθύνθηκε εκτός του οικισμού του Σχίνου, αλλά στην πορεία χάθηκε ο έλεγχος και έπειτα κατευθύνθηκε προς το δάσος και στην συνέχεια σε άλλους οικισμούς.

Επίσης αναφέρει πως σε σχέση με τον ενενηντάχρονο που αναφέρουν τα ΜΜΕ, δεν γνωρίζει κάποιον κάτοικο της περιοχής σε αυτή την ηλικία, μιας και τα μοναδικά σπίτια που συνορεύουν με το οικόπεδο είναι το δικό του και ενός γείτονα που ειδοποίησε ο ίδιος. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα