ΑΘΗΝΑ
07:25
|
22.02.2024
«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Ιράν θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την άρση των κυρώσεων» ανέφερε ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε την Κυριακή πως οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη δει δείγματα συμμόρφωσης του Ιράν με τις πυρηνικές του δεσμεύσεις, προκειμένου να καταργηθούν οι κυρώσεις, ακόμη και όταν οι συνεχιζόμενες συνομιλίες έχουν δείξει πρόοδο, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Ο πρόεδρος του Ιράν ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να άρουν τις εμπορικές κυρώσεις, με τα λεγόμενά του να έρχονται ωστόσο σε αντίφαση με ενός ανώτερου ιρανού αξιωματούχου και τους Ευρωπαίους διπλωμάτες να επιμένουν ότι πρόκειται για «δύσκολα ζητήματα». Ανεπίσημες συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βιέννη, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν επιδιώκει μια πορεία προσέγγισης του  Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο η Τεχεράνη μπορεί να επανέλθει σε συμμόρφωση με την πυρηνική συμφωνία που είχε συνάψει με τις παγκόσμιες δυνάμεις.

«Νομίζω ότι το Ιράν ξέρει τι πρέπει να κάνει για να επιστρέψει στη συμμόρφωση από την πυρηνική πλευρά. Αυτό που δεν έχουμε δει ακόμα είναι εάν το Ιράν είναι έτοιμο και πρόθυμο να λάβει την απόφαση να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Αυτό είναι το ερώτημα και δεν έχουμε ακόμη απάντηση» ανἐφερε ο Μπλίνκεν μιλώντας στο ABC News. Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων έχει καταστεί σαφές τι πρέπει να κάνουν και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και ανέφερε μάλιστα στο CNN ότι «Εάν και οι δύο πλευρές επιστρέψουν στην αρχική συμφωνία, τότε μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως βάση, τόσο για να δούμε πώς να κάνουμε την ίδια τη συμφωνία δυνητικά μεγαλύτερη και ισχυρότερη αλλά και για να ασχοληθούμε με άλλα ζητήματα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέμπη: Απορρίφθηκε από την Εξεταστική το αίτημα να διερευνηθεί ο Καραμανλής για ψευδορκία

Η πλειοψηφία στην Εξεταστική απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης για διαβίβαση της κατάθεσης του Κώστα Καραμανλή στην αρμόδια Εισαγγελία ώστε να διερευνηθεί για ψευδορκία.
ΣΥΝΑΦΗ

Αυτό είναι το πρόγραμμα του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ

Διάλογο με τον Τουσκ θέλει ο Ζελένσκι, στο φόντο των μπλόκων Πολωνών αγροτών

Προτροπή Δένδια στην Αλβανία για τήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου

Εναέρια ρίψη βοήθειας στη Βόρεια Γάζα από Βρετανία και Ιορδανία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα