ΑΘΗΝΑ
10:48
|
19.04.2024
«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Ιράν θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την άρση των κυρώσεων» ανέφερε ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, δήλωσε την Κυριακή πως οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη δει δείγματα συμμόρφωσης του Ιράν με τις πυρηνικές του δεσμεύσεις, προκειμένου να καταργηθούν οι κυρώσεις, ακόμη και όταν οι συνεχιζόμενες συνομιλίες έχουν δείξει πρόοδο, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters.

Ο πρόεδρος του Ιράν ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να άρουν τις εμπορικές κυρώσεις, με τα λεγόμενά του να έρχονται ωστόσο σε αντίφαση με ενός ανώτερου ιρανού αξιωματούχου και τους Ευρωπαίους διπλωμάτες να επιμένουν ότι πρόκειται για «δύσκολα ζητήματα». Ανεπίσημες συνομιλίες βρίσκονται σε εξέλιξη στη Βιέννη, καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν επιδιώκει μια πορεία προσέγγισης του  Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο η Τεχεράνη μπορεί να επανέλθει σε συμμόρφωση με την πυρηνική συμφωνία που είχε συνάψει με τις παγκόσμιες δυνάμεις.

«Νομίζω ότι το Ιράν ξέρει τι πρέπει να κάνει για να επιστρέψει στη συμμόρφωση από την πυρηνική πλευρά. Αυτό που δεν έχουμε δει ακόμα είναι εάν το Ιράν είναι έτοιμο και πρόθυμο να λάβει την απόφαση να κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Αυτό είναι το ερώτημα και δεν έχουμε ακόμη απάντηση» ανἐφερε ο Μπλίνκεν μιλώντας στο ABC News. Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια των συζητήσεων έχει καταστεί σαφές τι πρέπει να κάνουν και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και ανέφερε μάλιστα στο CNN ότι «Εάν και οι δύο πλευρές επιστρέψουν στην αρχική συμφωνία, τότε μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε ως βάση, τόσο για να δούμε πώς να κάνουμε την ίδια τη συμφωνία δυνητικά μεγαλύτερη και ισχυρότερη αλλά και για να ασχοληθούμε με άλλα ζητήματα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αντιδράσεις για τα απογευματινά χειρουργεία: «Δεν είναι επιλογή, είναι εκβιασμός»

Εκρήξεις στο Ιράν: Για ισραηλινή επίθεση κάνουν λόγο οι ΗΠΑ [upd]

Η Μάρω Δουκα υποψήφια με την Νέα Αριστερά στις Ευρωεκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Το απόγευμα, παρουσία Τσίπρα, ανακοινώνεται το ευρωψηφοδέλτιο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα