ΑΘΗΝΑ
21:33
|
15.05.2024
Για απειλή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για βόμβα σε πτήση από το Μινσκ στη Φρανκφούρτη κάνει λόγο το ρωσικό πρακτορείο RIA.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για απειλή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για βόμβα σε πτήση από το Μινσκ στη Φρανκφούρτη κάνει λόγο το ρωσικό πρακτορείο RIA, επικαλούμενο τις αρχές του αεροδρομίου της πρωτεύουσας της Λευκορωσίας.

Μετά την εκδήλωση της απειλής, η πτήση αναβλήθηκε, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Το αεροπλάνο αυτή τη στιγμή ελέγχεται, όπως έκανε γνωστό ο Εθνικός Αερολιμένας του Μινσκ.«Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Εθνικού Αεροδρομίου έλαβε ένα μήνυμα από άγνωστα άτομα σχετικά με την πρόθεσή τους να διαπράξουν τρομοκρατική πράξη εναντίον της πτήσης LH1487 της Lufthansa Μινσκ-Φρανκφούρτη. Η αναχώρηση είχε προγραμματιστεί για τις 14:20. Η επιβίβαση αυτής της πτήσης έχει ανασταλεί» αναφέρει το αεροδρόμιο στο κανάλι του στο Telegram.

Το περιστατικό γεννά ερωτηματικά, καθώς έρχεται μία ημέρα μετά την πρωτοφανή κίνηση των λευκορωσικών αρχών να «κατεβάσουν», με συνοδεία μαχητικού αεροσκάφους, στο Μινσκ πτήση της Ryanair από την Αθήνα προς το Βίλνιους της Λιθουανίας, με πρόσχημα απειλή για βόμβα, προκειμένου να συλλάβουν Λευκορώσο δημοσιογράφο και ακτιβιστή της αντιπολίτευσης Ρομάν Προτάσεβιτς, αντίπαλο του επί σειρά ετών προέδρου της χώρας Αλεξάντερ Λουκασένκο. Το περιστατικό έχει προκαλέσει την οργή της Δύσης, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, να προειδοποιεί ενόψει Συνόδου Κορυφής πως “οι συνέπειες και οι πιθανές κυρώσεις θα συζητηθούν”, ενώ το ΝΑΤΟ ζητά διεθνή έρευνα για ότι συνέβη στο αεροδρόμιο του Μινσκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα