ΑΘΗΝΑ
15:16
|
25.04.2024
Παρέμβαση του facebook στο λογαριασμό τους καταγγέλλουν οι διαχειριστές της ιστοσελίδας Rosa.gr, με αφορμή δημοσίευση σχετικά με τις πυρκαγιές στον Σχίνο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρέμβαση του facebook στο λογαριασμό τους καταγγέλλουν οι διαχειριστές της ιστοσελίδας Rosa.gr, με αφορμή δημοσίευση σχετικά με τις πυρκαγιές στον Σχίνο.

Πιο συγκεκριμένα η ιστοσελίδα δέχτηκε περιορισμούς «μια μέρα που τα ΜΜΕ στην Ελλάδα, δεν έβγαζαν άχνα για την πυρκαγιά». Όπως τονίζουν οι διαχειριστές «εμείς σηκώσαμε το θέμα και αναδείξαμε κάθε του διάσταση: την κοινωνική, την πολιτική και την επιχειρηματική. Αυτό όπως φαίνεται δεν άρεσε στα trolls πολιτικών και επιχειρηματικών κύκλων».

Όπως γνωστοποίησαν «έπειτα από μαζικά reports σε μία δημοσίευση με την γνωστή σε όλους φράση “Το τελευταίο δέντρο κρατήστε το για να…” (πλέον μπαίνει η προληπτική αυτολογοκρισία στο παιχνίδι) δεχθήκαμε προειδοποίηση πως θα κατέβει η σελίδα μας στο facebook».

rosa screenshot

«Είναι ξεκάθαρο πως ενώ περιουσίες, ζωάκια και ολόκληρα δάση καίγονταν, κάποιοι αγωνιούσαν περισσότερο να μην το μάθει ο κόσμος, παρά να κάνουν κάτι γι’ αυτό. Δεν θα τους περάσει» σημειώνουν με νόημα σε σχετικό τους δημοσίευμα οι διαχειριστές.

Το περιστατικό λογοκρισίας σχολίασε με έμφαση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, «οι μηχανισμοί λογοκρισίας έπιασαν δουλειά. Κάθε απόπειρα φίμωσης της ελεύθερης και δημοκρατικής ενημέρωσης μας βρίσκει απέναντι. Δεν θα τους περάσει!».

Περιορισμούς επέβαλε το Facebook στην ιστοσελίδα ROSA για μια δημοσίευσή της σχετικά με τις πυρκαγιές στο Σχίνο.Οι…

Posted by Νάσος Ηλιόπουλος on Sunday, May 23, 2021

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΗΠΑ: Εκατοντάδες νέες συλλήψεις φιλοπαλαιστίνιων φοιτητών

Τετράωρη στάση εργασίας στον ΟΑΣΘ την Παρασκευή

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα