ΑΘΗΝΑ
17:54
|
05.05.2024
Κατήγγειλε το Ισραήλ για τις επιθέσεις σε τάνκερ που κατευθύνονται στη Συρία και τις ΗΠΑ για την λεηλασία του συριακού πετρελαίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η συριακή κυβέρνηση επικεντρώνει στο Ισραήλ τις υποψίες για τις μυστηριώδεις επιθέσεις και εκρήξεις που σημειώνονται πάνω από έναν χρόνο σε (κυρίως ιρανικά) πετρελαιοφόρα πλοία που κατευθύνονται προς τη Συρία. Ωστόσο, το βράδυ της Κυριακής, ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Φαϊσάλ Μεκντάντ μιλώντας στο λιβανέζικο τηλεοπτικό δίκτυο Al Magyadeen κατηγόρησε το Ισραήλ για τις επιθέσεις αυτές αφενός διαβεβαιώνοντας πως δεν θα μείνουν ατιμώρητες και αφετέρου τονίζοντας πως πλέον τα πετρελαιοφόρα που εισέρχονται στη Συρία τελούν υπό ρωσική προστασία.

“Θα υπάρξει αποτροπή στις ισραηλινές επιθέσεις σε πλοία” πρόσθεσε ο Σύρος υπουργός δίχως να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες, προειδοποιώντας την ισραηλινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ότι τέτοιες επιθέσεις δεν μπορούν να συνεχιστούν δίχως τίμημα.

Παράλληλα ο Σύρος αξιωματούχος κατήγγειλε και τις ΗΠΑ για την λεηλασία του συριακού πετρελαίου και την υποστήριξη τζιχαντιστών και ένοπλων οργανώσεων που προσπαθούν να καταλάβουν την εξουσία στη Συρία μετά την παράνομη ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων στο συριακό έδαφος το 2014.

US military transports weapons, logistic material from Iraq to Syria’s Hasakah: SANA

Σε άλλο σημείο ο Σύρος αξιωματούχος εξέφρασε την θερμή υποστήριξη της χώρας τους στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ανεξαρτησία και ελευθερία τονίζοντας πως οι πόρτες της Δαμασκούς “θα είναι πάντα ανοικτές στους μαχητές της αντίστασης”.

Τον περασμένο Απρίλιο το συριακό υπουργείο Πετρελαίου ανακοίνωσε πως σημειώθηκε πυρκαγιά σε ιρανικό πετρελαιοφόρο τάνκερ ενώ έπλεε ανοικτά των ακτών της Υεμένης με τελικό προορισμό την Συρία.

Επιπλέον τον ίδιο μήνα, σημειώθηκε επίθεση σε εμπορικό σκάφος που εξυπηρετούσε ανάγκες πλωτής βάσης των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης. Και οι δύο επιθέσεις είχαν αποδοθεί από τις συριακές αρχές στο Ισραήλ δίχως το τελευταίο να αναλάβει επίσημα την ευθύνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κασσελάκης: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

Οι ψηφοφόροι του Παναμά θα εκλέξουν νέο πρόεδρο

Γάζα: Η Χαμάς κατηγορεί τον Νετανιάχου ότι παρεμποδίζει τις προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας

Ο Πούτιν συγχαίρει τους Ορθόδοξους Χριστιανούς την Κυριακή του Πάσχα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα