ΑΘΗΝΑ
22:06
|
25.03.2023
Οι εξηγήσεις του Βασίλη Σπανάκη δεν έπεισαν την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η οποία επέβαλε πρόστιμο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ για παράνομα προεκλογικά email επιβλήθηκε στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Σπανάκη από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση της Αρχής που έχει στα χέρια του το avgi.gr, ο Βασίλης Σπανάκης λίγο πριν τις εκλογές του 2020 έστελνε προεκλογικά email, χωρίς τη συγκατάθεση του καταγγέλλοντα. Μάλιστα, παρόλο που ο δεύτερος ενημέρωσε επτά φορές τον βουλευτή ότι δεν επιθυμεί να λαμβάνει email, ο Βασίλης Σπανάκης συνέχισε την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

Ειδικότερα, ο καταγγέλλων, απαντώντας στις 05-06-2019 σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προωθητικού χαρακτήρα που έλαβε για την υποψηφιότητα του καταγγελλόμενου στις επερχόμενες εκλογές, ζήτησε να διαγραφεί από τη λίστα των αποδεκτών την εν λόγω μηνυμάτων. Το ίδιο έκανε και άλλες επτά φορές, χωρίς ωστόσο να λάβει κάποια απάντηση από τον Βασίλη Σπανάκη, και χωρίς αποτέλεσμα, καθώς στις 17-01-2020 έλαβε παρόμοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το οποίο τον προσκαλούσε σε εκδήλωση που διοργάνωνε.

Στην ίδια καταγγελία επίσης αναφέρεται ότι καταγγέλλων δεν είχε καμία προηγούμενη σχέση με τον Βασίλη Σπανάκη και δεν γνωρίζει ποια μπορεί να είναι η πηγή προέλευσης των δεδομένων του για τον βουλευτή της ΝΔ.

Οι εξηγήσεις του Βασίλη Σπανάκη δεν έπεισαν την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα η οποία επέβαλε το πρόστιμο ύψους 2.000 ευρώ.

Ακολουθεί η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα:

Απόφαση
Απόφαση
Απόφαση
Απόφαση
Απόφαση
Απόφαση
Απόφαση
Απόφαση
Απόφαση
Απόφαση
Απόφαση

Πηγές: Αυγή, Έθνος

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Βραζιλία: Ο Λούλα ακυρώνει το ταξίδι του στην Κίνα λόγω πνευμονίας

200+2 χρόνια Ελεύθεροι Πολιορκημένοι

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν την κλοπή συριακού πετρελαίου

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Παπαθανάσης δεν ξέρει πως ρυθμίστηκαν χρέη 1,8 εκατ. – Νέος «Πάτσης»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα